SEO uitbesteden? Zo kom je bovenaan in Google!

SEO uitbesteden? Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie is: de kunst om gevonden te worden door jouw klanten in Google, zonder daarvoor betaald te adverteren. Het doel van SEO is om op de nummer 1 plek te komen voor de woorden en zinnen waar jouw klant naar zoekt. Natuurlijk betaal je uiteindelijk wel in tijd en voor de benodigde tools OF in geld als je dit uitbesteed. Maar waarom kies je voor SEO? Het levert je meer op de lange termijn. Je blijft resultaat houden van het werk dat verricht is. Dit in tegenstelling tot betaald adverteren. Op het moment dat je daar mee stopt, stoppen ook jouw resultaten direct.

Uitleg SEO

Website teksten laten schrijven die klanten overtuigen?

Zoekmachine vriendelijke teksten laten schrijven is een vak apart. Daarvoor hebben wij gelukkig onze specialisten. SEO tekstschrijvers achterhalen eerst de problemen van je klant. Want dat is waar je klanten in Google op zoeken. De voorvertoning in Google (koptitel en tekst) moeten activerend werken. Ofwel, wanneer je gevonden wordt, moet een goede tekst er voor zorgen dat iemand op jouw website link klikt. Eenmaal op je pagina moet conversiegerichte tekst, opgebouwd a.d.h.v. psychologische formules, jouw potentiële klant overtuigen tot een aankoop of contact. Webteksten laten schrijven is, zeker als je er zelf weinig kennis van hebt een slimme investering. Door je SEO uit te besteden aan een SEO expert krijgt jouw website namelijk een betere vindbaarheid.

SEO teksten laten schrijven = betere vindbaarheid = meer bezoekers.

Door per maand een vast bedrag te investeren in SEO, zal je binnen enkele maanden, iedere maand meer bezoekers zien. Meer bezoekers + geoptimaliseerde website teksten = meer klanten. Daarvoor heb je natuurlijk wel een goede SEO strategie en de bijbehorende tekst nodig. Goede webteksten wel te verstaan. Van die lekker leesbare tekst waar klanten geen genoeg van krijgen. Soms kan je bestaande tekst omtoveren tot dit soort tekst, maar over het algemeen is nieuwe tekst een beter idee. 

SEO is meer dan mooie teksten..

Zoekmachines werken a.d.h.v. algoritmes. Ze lezen niet alleen de tekst, maar ook de codes van jouw website. Bijvoorbeeld codes die er voor zorgen dat ze weten hoe informatie weergeven moet worden, welke woorden het belangrijkst zijn en welke pagina’s je liever niet in Google laat zien. Dat zijn codes die wel in jouw website of webshop moet opgenomen zijn – en op de juiste manier, anders leest Google er overheen. Daarnaast speelt jouw laadtijd mee, hoeveel waardevolle content je hebt, of je een SSL certificaat hebt, metateksten, enz. enz. Dit noemen we ook wel technische SEO. Dit is belangrijk vóór, tijdens en na de teksten schrijven. Want zonder een goede technische opbouw zal je nooit resultaat behalen.

Lekker linken.

Een andere belangrijke factor van hoe hoog je komt in Google? Dat is de hoeveelheid links die je hebt naar andere websites – en zij naar die van jou. Waarbij het niet zo simpel is als meer = beter. Nee, in tegendeel. Slechte links kunnen jouw website of webshop juist naar beneden duwen in de zoekresultaten. Zo draait het o.a. om hoe goed Google de andere pagina’s beoordeelt – en welke codes en teksten zij gebruiken in de verwijzing. 

SEO als onderdeel van je content marketing

SEO is geweldig, maar slechts een van de factoren die bepalend zijn voor jouw online succes, maar investeren in SEO is vaak veruit de meest duurzame aanpak. Echter is de aanloopperiode dat je écht resultaten gaat zien vaak een periode van maanden. Het vergt bijsturing en optimalisatie, want Google elke dag zijn algoritmes en dat moet je bijhouden. Gelukkig is dit grotendeels bij te benen met de juiste tooling en kennis. Andere aanpakken zoals social media content of SEA (adverteren in Google) om klanten naar jouw website te krijgen lonen. Google ziet jouw website dan weer als een meer waardevolle pagina, want je hebt meer bezoekers. Dat is op zijn beurt weer goed voor jouw SEO en blijvende resultaten.

Kies je een van onze SEO pakketten of wil je een maatwerk licentie?

Met onze SEO pakketten helpen wij jou graag op weg, maar het is ook mogelijk om een SEO training te krijgen. Weet je nog niet zeker of SEO de juiste oplossing is? En of je dit wilt uitbesteden of zelf wilt doen? Dan raden we je aan te starten met een kennismaking. Hierin adviseren we je wat het beste past bij jouw situatie, doelgroep en jou natuurlijk. Zo haal je het meeste uit jouw marketingbudget of dat nou met SEO is of niet. Via de agenda hieronder kun je jouw kennismakingsgesprek van 2.5u plannen. Na het gesprek heb je gegarandeerd nieuwe inzichten en weet je concreet wat er moet gebeuren . 

Opbouw SEO licentie in 3 duidelijke stappen.

1. SEO-analyse.

De SEO-analyse is het vertrekpunt voor jouw SEO licentie. We checken op welke woorden je nu scoort, hoe jouw website volgens Google presteert, wat al wel en niet aanwezig is m.b.t. SEO en presenteren je de verbeterpunten. 

Resultaat: Weten waar jouw organisatie aan moet werken.

2. Zoekwoorden onderzoek.

Na de problemen die in de analyse naar voren kwamen te verhelpen, start het zoekwoorden onderzoek. Hierin bepalen we op welke zoekwoorden jouw organisatie kan scoren en wat hiervoor moet gebeuren.

Resultaat: Kiezen waar je aan gaat werken .

3. SEO strategie.

De maandelijkse marketeer ontwikkelt een beknopt of uitgebreide SEO strategie. Deze is voorzien van duidelijke richtlijnen en voorbeelden. Je kiest zelf wie aan de strategie werkt – en in welke vorm DMM jou bijstaat. 

Resultaat: Weten hoe je scoort met SEO.

SEO zelf doen of uitbesteden?

Wanneer SEO advies?

Wanneer kies je voor SEO advies? Heb jij (of een medewerker) voldoende kennis van marketing en technische skills? Weet je hoe je zelf aanpassingen maakt in jouw CMS. Bijvoorbeeld WordPress, Joomla, etc. en wil je zelf werken aan SEO? Dan is SEO advies een passende licentie. DMM adviseert je maandelijks over de beste backlinks, zoekwoorden, te maken content en optimalisaties.

Resultaat: Zelf gericht werken aan jouw SEO.

Hulp bij SEO?

Wanneer kies je voor hulp bij SEO? Wil je meer uitgebreide ondersteuning, advies of hulp (bij implementaties)? Beschik je in mindere mate over technische kennis of budget? OF vindt jij of een medewerker het simpelweg interessant om SEO te leren? Dan is hulp bij SEO een geschikte licentie vorm. Je gaat nog steeds zelf aan de slag, maar DMM kijkt en helpt je mee op operationeel niveau. Elke maand voorzien we je van concrete handvatten.

Resultaat: Ondersteuning bij zelf werken aan SEO.

3. Wanneer SEO uitbesteden?

Wanneer kies je voor SEO uitbesteden? Heb je voldoende budget voor minimaal een ‘grote licentie’ en wil je niet zelf aan de slag met SEO? Wil je geen interne marketeer SEO laten doen? Met een grote, XL of maatwerk licentie werkt DMM aan jouw SEO. De kosten voor marketingtools zoals SEMrush zijn bij de licentieprijs inbegrepen. Dit bespaart je al snel honderden euro’s per maand, los van het loon van jouw marketeer.

Resultaat: Er wordt gericht gewerkt aan je SEO.

Marketing abonnement: "Je moet het maar weten." (€250,- p.m.)

Mis je de resultaatgerichtheid in jouw marketing? In dit marketing abonnement krijg je één sessie van 3 uur per maand. Je weet precies wat je de komende maand moet doen en hoe. We plannen samen met je, stellen doelen, geven feedback en handvatten. Je gaat zelf resultaatgericht aan de slag met jouw marketing.

Hulp bij marketing pakket: "Je moet het maar kunnen." (€500,- p.m.)

Werk je al aan jouw marketing, maar wil je hulp bij het uitvoeren? Met het hulp bij marketing pakket heb je 8 uur tijd voor: advies, uitleg en begeleiding. Een marketingexpert logt waar nodig op afstand in op jouw computer - en helpt je op strategisch en operationeel niveau. Van social media en SEO tot aan je strategie.

Hulp bij marketing pakket: "Groei samen." (V.a. €1.200,- p.m.)

Je wilt je marketing uitbesteden, maar het moet wel wat opleveren. In de kleinste 'uitbesteden  licentie' werkt een marketing specialist 20 uur aan jouw project. Dit kan samen met jou, je personeel of zelfstandig zijn. Dit is volledig afhankelijk van wat jij wilt bereiken met het hulp bij marketing pakket.

N

Marketing uitbesteden pakket: "Groeigarantie" (V.a. €3.000,- p.m.)

In het marketing uitbesteden pakket werkt een marketing specialist meer dan een week per maand aan jouw online marketing. Alle benodigde tools die hij hiervoor nodig heeft zijn hiervoor inbegrepen. In het pakket valt ook grafische vormgeving en communicatie. Ideaal voor MKB'ers die zonder marketeer in loondienst toch de volledige marketing op orde willen houden.

Neem contact op

Een vast telefoonnummer is niet beschikbaar i.v.m. werkzaamheden op locatie. 

De dintel 12
5052VE, Goirle

06 3004 7676

info@demaandelijksemarketeer.nl

Meer informatie over marketing uitbesteden?

12 + 14 =