SEO voor MKB

SEO voor MKB nodig? Top. Als je zo gericht zoekt snap jij het belang van zoekmachine optimalisatie al. Jij denkt aan meer omzet en klanten, toch? Mooi. Want sommige klanten – en zoekmachinemarketing bureaus –  denken namelijk dat het puur gaat om het zorgen dat jouw MKB bedrijf gevonden wordt. Daar geloven wij niet in. 

Marketing moet makkelijk zijn, geld opleveren en gaandeweg steeds meer voorspelbaar worden. Dat zijn de drie dingen waar wij ons op richten. Onze SEO diensten? Die spelen daar een grote rol in.

 • SEO strategie
 • Zoekwoord-analyse
 • Technische SEO
 • On-page SEO
 • Linkbuilding
 • SEO teksten
 • Blogs en plaatsingen
 • Lokale SEO

Het verschil in denkwijze: “gevonden worden” of “geld opleveren”? Dat is het verschil tussen een goedkoop SEO bureau en de SEO specialist voor het MKB, los van de tools en opleidingen waar in geïnvesteerd wordt natuurlijk.

Bekijk hier onze maatwerk SEO pakketten voor het KB en MKB.

Zoek je naar ‘goedkope SEO’? Vermijd dan liever de topposities in Google. Je kan in dat geval namelijk beter een medewerker eenmalig een basis SEO cursus laten volgen. Dat scheelt je een boel euro’s en vergroot je rendement. 

Wil je jouw SEO volledig uitbesteden? Reken dan op gemiddeld: €3.500,- tot €8.000,- voor een volledige uitbesteding. Dit is met name afhankelijk van de mate van concurrentie en grootte van de doelen.

We werken vaak in een en/en constructie waarbij jij – of een medewerker meehelpt – vanaf €1.500,-

Wil je liever een SEO workshop plannen? Klik dan op knop hieronder.

Klanten ervaring marketingbureau Goirle
Klanten ervaring marketingbureau Goirle24
verandermanager klant SEO bij Marketingbureau goirle
Bubbelbad leverancier klant van De maandelijkse marketeer
Uitzendbureau in Den haag klant van marketingbureau in Goirle
marketing voor changes ggz

Gem. klantwaardering: 9,6

Het verschil tussen SEO voor vindbaarheid en Search Engine Optimization die conversie oplevert

Meer dan 20% van de bezoekers bekijkt alleen #1 posities in Google.

SEO pakketten
 1. Goedkope SEO bureaus:
  Zorgen dat je gevonden wordt op een zoekwoord of zoekterm. In schrijnende gevallen zoekwoorden waar niet op gezocht wordt.

  Hebben geen budget voor de tools, waardoor resultaten trager of simpelweg minder zijn.

  Werken met achterhaalde technieken, waardoor je SEO investering binnen 2 jaar terug kan vallen naar een Google penalty (in het ergste geval val je terug naar naar 0 bezoekers).

  2. Een SEO specialist MKB zorgt dat je:
  Gevonden wordt op relevante zoekwoorden/-termen, door de juiste potentiële klanten.

  Werkt daarbij met tools die het resultaat versnellen en vergroten.

 Werkt met de nieuwste technieken, waardoor je nog website nog lang bijblijft of voorloopt op andere MKB bedrijven.

Als jij de visies: “beter in één keer goed doen” en “eerst zeker weten, dan opschalen” met ons deelt? Dan ben je de MKB ondernemer die bij ons past.

P.s. we beloven geen gouden berg, maar zijn onderaan de streep gegarandeerd goedkoper.

Zoekmachine optimalisatie MKB: een vak apart.

Zoekmachine optimalisatie voor het MKB is moeilijker. Waarom? Omdat jij (waarschijnlijk) geen twee ton p.m. aan marketingbudget hebt. Organisaties (in jouw branche) wel.

 Dat is ook precies waar de uitdaging ligt – en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Er is namelijk niets leuker dan beter ranken dan een organisatie zoals Bol.com, Amazon of de grootste concurrent uit jouw sector. 

 

 

Fun fact over onze SEO weddenschap.

In 2021 gingen we een weddenschap aan met de SEO specialist die o.a. werkt voor Douwe Egberts en TUI. Hij geloofde dat we nooit de gevestigde orde zouden ‘outranken’ in de niche van onze klant, omdat die: 1. al jaren bezig was en 2. de exacte “[zoekwoord]opleiding” als domeinnaam had. In 9 maanden stonden we met elk niche gerelateerd zoekwoord rondom de opleiding boven de betreffende concurrent. Sinds die tijd zijn de posities voor de zoekwoorden hetzelfde gebleven voor de klant, waardoor enkel dit zoekwoorden cluster al een vaste stroom van €3.000 tot €6.000,- per maand oplevert. Het geld wat SEO kostte is dus al driedubbel en dik terugverdiend binnen 1.5 jaar tijd. De pure winst zal voorlopig nog nadreunen. Plus dat deze klant zelf inmiddels als autoriteit gezien wordt, natuurlijk ook door eigen kennis en kunde, maar mede dankzij de topposities in Google. Check het resultaat in de afbeelding hieronder:

SEO workshop

Daarom zijn we SEO specialist voor het MKB.

Hoe je zoiets doet als de challenge hierboven? Door slimme en creatieve SEO. Dat is waarom wij ons SEO specialist voor het MKB durven te noemen.

Wij maken je niet alleen goed vindbaar, voor de juiste doelgroep en op de juiste termen, maar drukken daarbij ook zoveel mogelijk kosten en optimaliseren het resultaat.

Waarom?

Omdat als wij een online marketing bureau zouden inhuren dat ook fijn zouden vinden. Wij gaan liever voor langere tijd met een MKB bedrijf in zee, dat is waarom we een 9,6 krijgen als klantwaardering.

Die lange tijd is ook nodig, want SEO is een (middel)lange-termijn strategie, je wilt de kosten van betaalde marketing steeds verder (gedeeltelijk) drukken. Waarom? Omdat SEO langer dezelfde resultaten levert, maar minder kost op termijn. Dat is een bekend verhaal, maar wat als je dát resultaat NOG meer kon benutten? 

Lees snel verder…

Een voorbeeld van onze denkwijze: Voeg voor 1 dienst 2 websites toe. Je hebt nu 3 websites die je kan inzetten voor je ‘MKB SEO strategie‘. Geef geld uit aan een stuk ‘hero content’ (de crème de la crème van je content). En nu wordt het spannend.

 

Want..

 Je past deze hero content zo minimaal mogelijk aan tegen een fractie van de kosten (zo’n 20%). Je rankt deze content op plek 1, 2 en 3  in Google voor je 3 verschillende websites. Je hebt nu voor 140% kosten 300% resultaat voor je SEO. Daarnaast zet je de concurrentie buitenspel.

Wij denken bij SEO voor MKB aan je; geld, resultaat en aan wat voor jou realistisch is. We zorgen dat je website goed gevonden wordt, soms zelfs beter dan organisaties en anders op andere termen die slimmer gekozen zijn, maar wel genoeg opleveren.

Onze visie op SEO voor MKB is dat zoekmachinemarketing een onderdeel is van je online marketing, net als bij jouw website komt namelijk al je marketing effort in SEO samen. En doe je dat goed? Dan blijven je resultaten van social media, SEA en andere kanalen doordreunen bij je on page en off page website optimalisatie.

Het geheel zorgt voor één ding: je online marketing succes. En marketing succes? Dat staat gelijk aan keiharde euro’s.

Door een goede combinatie te maken van SEO en andere online vormen van marketing zorg je dat je meer uit elk middel meer haalt – en langer resultaat houdt.

En soms.. Is zoekmachinemarketing zelfs het enige wat je nodig hebt, met slechts een paar posts van je Blogs op social media na dan.  

Vragen over SEO voor het MKB

Waarom is SEO voor het MKB cruciaal?
Grote organisaties domineren de betaalde advertenties, maar lang niet alle organische posities in Google.

Voordeel 1. M.b.v. SEO heb jij niks met SEA concurrentie te maken. Je komt hoog in de organische zoekresultaten van Google.

Voordeel 2. Aan SEO kun je veel zelf doen, m.b.v. een SEO cursus kan je tot aan 90% volledig zelf. In tegenstelling tot veel andere vormen als ‘marketing leek’ veel bijdragen. Dat scheelt je dus ook nog veel kosten.

Voordeel 3. Klanten zoeken al actief naar jouw product of dienst, ze kunnen jou alleen nog niet vinden. Sta je wel bovenaan in Google m.b.v. zoekmachine optimalisatie? Dan komen er dus warme leads binnen (al geïnteresseerde klanten). Dat scheelt een boel overtuigingswerk.

Wat doet een SEO specialist voor MKB bedrijven?
Een SEO specialist voor MKB bedrijven doet alles wat met organische zoekmachinemarketing te maken heeft voor MKB bedrijven.

Heel plat bestaat dat uit twee onderdelen:
• On page SEO (alles op je website)
• Off page SEO (alles buiten je website)

Dat kan zijn in de vorm van:
• Lokale SEO (als je bijv. een winkel of kapperszaak hebt)
• E-commerce SEO (als je een webshop hebt)
• SEO (als je een website SEO)

Door creatieve SEO strategieën behaal je sneller relevante resultaten. Deze blijven nog lang aanhouden, ook als je stopt met geld te investeren in SEO.

Heeft SEO ook nadelen?
Ja, het duurt langer om resultaten te zien van SEO dan van betaalde advertenties. Het duurt 3-9 maanden voor pagina’s geïndexeerd worden en je hebt er behoorlijk wat nodig.

Het grote voordeel is dus: Je haalt veel meer blijvende resultaten, deze resultaten stapelen zich ook nog eens.

Het grote nadeel: Het duurt langer voor je ze behaald en heeft een flinke aanloopperiode / voorinvestering nodig.

Wat kost SEO voor het MKB?
Gemiddeld zo’n €3.500,- tot €5.000,- per maand o.b.v. €80,- per uur. Een groot deel hiervan kan je besparen door het zelf te doen. Dat neemt niet weg dat je wel deze indicatie aan moet houden voor resultaat.

Je kan bij ons al terecht va. €1600,- op en-en basis, waarbij jij een deel van SEO naar wens doet en wij de rest.

Welke vorm van SEO heb ik nodig als KB of MKB bedrijf?
Dat ligt meer aan je bedrijf dan aan de omvang. Als je een webshop bent dan is e-commerce SEO waarschijnlijk leidend, ben je een kapperszaak of atelier? Dan is lokale SEO interessanter.

Ben je een diensteverlener die niet aan afstand gebonden is? Bijvoorbeeld een online adviseur of therapeut? Dan is reguliere SEO waarschijnlijk leidend.

Binnen SEO zijn er heel veel subtaken waar aan gewerkt moet/ kan worden. Welke het beste zijn werken voor jouw bedrijf is enkel 1-op-1 te bespreken, dat komt omdat er tientallen factoren meespelen.

Je plant via de contactpagina makkelijk een gratis en vrijblijvende afspraak.

Wat levert SEO voor het MKB op?
Investeren in SEO is investeren in blijvend of langdurig resultaat. Daardoor worden marketing kosten op termijn steeds lager, tenzij je nóg verder wilt groeien.

Platgeslagen levert SEO voor het MKB dit op:

• Het zoekvolume van de zoekwoorden waar je op scoort

Maal

• De doorklikratio (het aantal mensen dat klikken op je pagina die scoort in Google)

Maal

• De conversie op je website (het aantal bezoekers dat daadwerkelijk iets koopt bijv. 1/100)

Maal

• De marge van je product dienst (verkoop – inkoopprijs)

Nog even rondkijken of..

Is het tijd om je MKB bedrijf vindbaar te maken? Laat dan je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines door de maandelijkse marketeer. Maak kennis met onze SEO expert voor het MKB: Marco van Gils. Claim hieronder een gratis adviesgesprek van 30 minuten op een moment dat het jou uitkomt.

Plan afspraak