Marketing communicatie bureau

Vragen van MKB-ers en de antwoorden erop.

Hoe zorg je dat jouw online marketing ook zo’n succes wordt? Dat je geen geld weggooit, maar investeert in iets wat écht wat oplevert. En vooral.. Duidelijkheid krijgt over resultaten én hoe je ze stap-voor-stap bereikt. Dat lukt alleen als je marketing in een breder perspectief van organisatie en communicatie ziet, als één geheel. Wij focussen ons daarom als marketing communicatie bureau op jouw MKB-bedrijf als geheel, in plaats van op losse onderdeeltjes. Hierdoor helpen we je kosten te besparen, risico’s te verkleinen én succes te vergroten.

Het beste marketing communicatie bureau?

Kies een bureau met een visie dat bij je past. Of wij dat zijn? Dat laten we aan jou.

A better way

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Be direct

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Born to play

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio.

Andere MKB-bedrijven doen al aan marketing, maar wat maakt hen nu zo succesvol?

Succes valt niet uit de lucht, je creëert het. 

Dat begint bij het zoeken naar een marketing en communicatie bureau. Waarom? Je weet dat producten en diensten online verkopen belangrijk is. Anders loop je bestellingen en aanvragen mis. Daar komt best wat bij kijken. Maar.. Wat is het beste marketing communicatie bureau voor jou?

Zijn wij hét marketing communicatie bureau dat bij je past? Dat ligt eraan.

Misschien heb je ons al met een ander marketing communicatiebureau vergeleken? Doe dat anders even snel, als je wilt tenminste. In het overzicht hieronder lees je vragen waar we je o.a. mee kunnen helpen.

Zoals: je doelgroep het beste bereiken of behouden. Hieronder lees je vragen waar we bij helpen die wellicht van toepassing zijn op jou. full service marketing communicatie bureau mee omgaan. Zo weet je hoe we jou én jouw bedrijf, inclusief je personeel, als je dat wilt, kunnen helpen.

Veelgestelde vragen van het MKB

Vragen die MKB-ers stellen over het bedrijf

Zijn er ook nog andere manieren om kosten te besparen of extra omzet te genereren in mijn bedrijf? In mijn productie? In mijn processen of op de werkvloer misschien? Door nieuwe producten of diensten te lanceren?

Vragen die gesteld worden over automatisering

Ik weet dat er veel geautomatiseerd kan worden om tijd en geld te besparen, maar waar begin ik? Welke processen digitaliseer ik als eerste? Wat voor effect heeft dat? Wat kost dat? En wat heb ik daar voor nodig? En wat doet dat met… enz. 

Vragen m.b.t. leidinggeven

Delegeren vind ik lastig. Want ik heb een behoorlijke standaard over ‘wat goed is’. Hoe leer ik dat uit handen te geven? Zonder me zorgen te hoeven maken over de kwaliteit?

Ik zou willen dat mijn medewerkers ‘het zelf konden’ en mij minder nodig hadden, maar dat lijkt in de praktijk vaak nog lastig. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Dezelfde dingen blijven fout gaan. Ik moet heel veel herhalen voor mijn gevoel. Waarom begrijpen mijn medewerkers niet wat ik bedoel? Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op? 

Vragen over sales en marketing

De klanten die ik heb snappen mij perfect. Online dezelfde boodsschap overbrengen? Dat vind ik lastig. Dus hoe laat ik potentiële klanten begrijpen dat mijn product de beste keus is?

Vragen over interne communicatie

Communiceren met elkaar? Dat gaat stroef, het duurt lang en er loopt regelmatig wat mis. Zowel tussen mij en de medewerkers, tussen hen onderling als met de klant. Mails worden niet beantwoord en afspraken vergeten. Hoe los ik dat op?

Vragen over vormgeving

Mijn klanten lezen nog steeds: folders, flyers, brochures en advertenties. Hoe zorg ik nou dat mijn boodschap in beeld hetzelfde verteld als in woorden. Dat de foto’s en vormgeving mijn verhaal krachtiger maken?

Ik heb mijn logo, huisstijl, website en social media een hele tijd terug laten maken. Deze kunnen wel een update gebruiken zodat ze er wat moderner en professioneler uitzien. Wat kost dat? Wat heb ik daar voor nodig? En word ik dan ook meteen beter gevonden in Google en zo?

Vragen over social media

Ik zie allerlei concurrenten die veel volgers hebben op Facebook, Instagram en LinkedIn. Allemaal met mooie plaatjes en filmpjes. Dat wil ik ook, want dan komt mijn boodschap veel sterker en professioneler over. Dus hoe doe ik dat en wat heb ik daarvoor nodig?

De klant binden aan mijn bedrijf: met online content (plaatjes en tekst) op social media, de klant warm houden en sturen op herhaalaankopen / gratis promotie. Daar zitten de grootste verdiensten tegen de minste kosten. Dus hoe pak ik dat aan?

Vragen over marketing

De bekendheid van mijn; bedrijf, product of dienst vergroten. Het analyseren en verbeteren van onze aanpak. Hoe kan ik dat doen?

Een online marketing strategie ontwikkelen om: vanaf contactmoment #1 een klant zo soepel mogelijk te leiden naar een: aankoop, aanvraag of bezoek. Zowel op mijn website / webshop als via social media. Analyseren en optimaliseren voor meer verkopen en blijere klanten. Hoe doen we dat?

Ik had al meerdere petten op. Er wordt van alles verwacht van me, maar ik weet ook niet alles. Wie kan me nou precies uitleggen hoe ik mijn online marketing goed inricht? Gewoon rustig, begrijpbaar en stap-voor-stap zodat ik het zelf snap? Kan dat ook voor mijn medewerkers die ik aan mijn marketing wil laten werken?

Ik merk dat we vaak dubbel werk, inconsistentie, extra kosten en verlies op rendement als het aankomt op marketing. Hoe losse we dit op en hoe creëren we synergie en bonusopbrengsten tijdens deze werkzaamheden?

Hoe besparen we tijd en kosten op marketing en organisatorische werkzaamheden? Voor nu én in de toekomst.

Vragen over ons full service marketing bureau

Waarom zou ik als bedrijf voor De Maandelijkse Marketeer kiezen?

Heb ik een aanspreekpunt voor al mijn marketing?

Ja! In tegenstelling tot veel marketing en communicatie bureaus, helpen wij MKB’ers die marketing en communicatie willen uitbesteden of zelf doen door één contactpersoon te bieden die ervaring heeft én advies geeft op alle noodzakelijke gebieden.

Waarom kiezen voor marketing coaching?

Marketing coaching helpt MKB’ers en medewerkers online marketing succes te behalen in minder tijd – met meer effectiviteit. Dat doen we door in korte praktijkgerichte sessies prioriteit aan te brengen en  en veelvoorkomende fouten te leren voorkomen.

Wat is kenmerkend aan jullie werkwijze?

Onze unieke aanpak helpt MKB’ers die hun bedrijf willen laten groeien m.b.v. marketing en communicatie door kostenbesparend – en volledig onderbouwd – te investeren zodat elke euro maximaal resultaat oplevert, nu én op de lange termijn. 

Onze marketing licentie helpt MKB’ers die willen groeien m.b.v. marketing en communicatie door een praktische strategie met planning te ontwikkelen, afgestemd op de ondernemersbehoefte, zodat resultaten behaald worden.

Welke klanten helpen jullie?

In het gros van de gevallen KB en MKB. We werken in elke branche, maar onze focus licht op deze twee typen klanten.

1. (M)KB bedrijven die al meer dan 10 jaar bestaan en voorheen weinig tot niets aan online marketing en communicatie hebben gedaan. Vaak in de vorm van (gedeeltelijke) uitbesteding.

2. (M)KB bedrijven die al meerdere bureaus hebben geprobeerd en/of zelf aan marketing gewerkt hebben, maar weinig succes hebben behaald.

Onze klanten hebben één ding met elkaar in gemeen. Ze geven liever één keer geld uit aan marketing die goed is, dan meerdere keren kleine beetjes geld aan resultaatloze marketing.

Veelgestelde vragen aan ons marketing en communicatie bureau.

Moeite met marketing? Wees gerust, je bent niet de enige.

Neem je een marketing communicatie bureau in de arm? Dan wil je weten of je écht geholpen wordt. Wat mag je verwachten? Werken jullie alleen in Goirle en Tilburg of ook daarbuiten? Wat zijn de kosten van een marketing communicatie bureau?

Wat is het verschil tussen marketing en communicatie? En wat als je alleen een website wilt laten maken? Je social media wilt laten onderhouden of je interne communicatie wilt verbeteren? Lees snel verder of plan direct een afspraak. Je krijgt bij ons altijd een half uur gratis en vrijblijvend advies!

Vragen over marketing en communicatie.

Wat is het verschil tussen marketing en communicatie?

Marketing is vaak gericht op meer klanten aantrekken. Terwijl communicatie zich richt op een breder publiek. Denk aan: medewerkers, leveranciers en andere stakeholders. Het doel van communicatie is meestal deze relaties verbeteren. Bijvoorbeeld door de processen beter te stroomlijnen, waardoor ruis voorkomen wordt en communicatie vergemakkelijkt. Of juist inhoudelijk beter leren communiceren, bijvoorbeeld in minder tijd, in dezelfde taal leren praten, meer communiceren vanuit waarden of zonder een ander te kwetsen.

Waar investeren in marketing en communicatie?

Communicatie ondersteunt marketing. Wil je de marketingbeleving écht effectief maken? Dan loopt je online marketing naadloos over in bijvoorbeeld; het contact met klanten aan de telefoon, via de mail, in de winkel, enz. Dat onderdeel valt onder ‘communicatie’.

Alleen online marketing of ook offline?

Online marketing is de toekomst, maar voor nu is het pas een groot onderdeel van je totale marketing. Brochures, flyers, posters, creatieve visitekaartjes, etc. zijn gewoon ‘offline’. We zetten als marketing en communicatie bureau, als het van toepassing is, ook in op een combinatie on- en offline middelen. Waarbij ze elkaar versterken. Je offline middelen sturen klanten naar online marketingkanalen, waar klanten vervolgens warm gehouden worden of overgaan tot een aankoop.

Werkt jullie marketingbureau alleen lokaal?

Zoek je een online marketing bureau in de buurt? Wij zijn gevestigd in Goirle, vlak naast Tilburg en Breda. In 25 minuten zijn we in Eindhoven of Den Bosch. Onze focus ligt op Noord-Brabant, maar woon je verder weg? Geen probleem. Wij kunnen volledig online voor of met je werken.

Kan ik mijn marketing volledig uitbesteden bij jullie?

Wil je jouw marketing uitbesteden? Dat kan. Voor alles m.b.t. marketing en communicatie kan je bij ons terecht. Je kan je marketing in zijn geheel uitbesteden, gedeeltelijk of gebruik maken van marketing coaching (voor jou of medewerkers) krijgen. We doen dit in de vorm van marketing pakketten en losse opdrachten. Wat je kiest? Dat is afhankelijk van je marketingbudget, wensen en behoeften.

Hoeveel moet ik uitgeven aan marketing?

Wat investeren anderen in marketing en communicatie? De gouden regel voor investeren is 10% van je omzet, maar moet dat? Nee. In de praktijk schommelt het gemiddeld van 5% voor onderhoud, tot 20% voor groeidoelen. Wil je zeker weten dat je marketing en communicatie op koers blijft? Neem dan een maandelijkse marketeer marketing abonnement op maat. Wij stemmen als marketing en communicatie bureau de kosten, aanpak, budget en verwachtingen met je af. Zo weet je vooraf precies hoeveel je kwijt bent per maand, dat er planmatig voor OF met jou / je medewerkers aan je marketing gewerkt wordt. Met duidelijke doelen en meetbare resultaten.

Wat levert marketing op?

Dat is afhankelijk van veel factoren. Om te beginnen bij je doelen, wensen en behoeften. Marketing en communicatie is erg breed. Pas als bovenstaande duidelijk is worden vragen als: ‘waar investeer je in’ en ‘wat levert het op’ duidelijk. Wij leggen je graag uit wat je mag verwachten in jouw gratis half uur advies. Zo weet je geheel vrijblijvend precies waar je aan toe bent. Bel ons of plan je afspraak via de agenda hieronder.

Leveren jullie ook social media pakketten?

Wij leveren social media pakketten op maat, onderbouwd met een strategie. Zo laten we je sociale kanalen groeien of bevorderen de interactie. Waarom wil je dat? Het drukt je marketingkosten op langere termijn. Hoe meer relevante volgers je hebt op social media, hoe meer ‘gratis’ reclame je kan maken op den duur. Hoe meer interactie op je social media? Hoe meer mensen je boodschap zien en delen. Dit behoefte doorlopende aandacht voor een langere periode. We werken daarom in de vorm van social media pakketten op maandbasis, net als bij zoekmachine optimalisatie SEO pakketten. Je weet precies hoeveel je krijgt voor je geld.

Kan ik een nieuwe website laten maken door jullie?

Wil je een website laten maken? Of je oude laten updaten? Geen enkel probleem. We maken websites en webshops, maar doen ook alles wat met het succes ervan samenhangt. Zoals je hoger krijgen in Google, ofwel zoekmachine optimalisatie / SEO, je social media, enz. Wij zijn hét full service marketing en communicatie bureau voor MKB’ers.

Kunnen jullie mijn website bovenaan in Google krijgen?

Ja, we kunnen je bovenaan in Google krijgen, maar een marketing communicatie bureau doet veel meer. Zoekmachine optimalisatie ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd en SEA (Search Engine Advertising), is daar een heel klein onderdeeltje van. Heb je een klein budget? Dan kunnen we jou of je medewerkers coachen in SEO. Heb je een groter budget? Neem dan een van onze SEO pakketten. Houdt er wel rekening mee dat bovenaan in Google een waardevolle, maar ook langetermijnstrategie is. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.