Internet marketing MKB

Al 12 jaar dé specialist voor MKB-marketing. Volledig onderbouwd je marketing leren of laten doen? DMM scoort een 9,6 als klantwaardering.

Afspraak

Internet marketing voor het MKB? Dat vraagt om een creatieve aanpak.

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

Internet marketing voor het MKB? Dat ziet er ongeveer zo uit: Jij bent druk met; het managen van personeel, klanten tevreden houden, administratie, enz.. Ofwel: ‘de waan van de dag’.

Tijd maken voor online marketing als MKB’er? Dat lukt vaak niet. Je bent je al lang bewust dat de website wel eens vernieuwd mag worden én je social media bijgewerkt.

Maar.. Je in marketing en communicatie verdiepen? Daar kom je niet aan toe. Daardoor loop je vooral met veel vragen. De routine ontbreekt. Het blijft bij af en toe een bericht op social media. Als daar al tijd voor is..

Moet ik als MKB bedrijf meedoen aan online marketing?

Je bent je bewust dat jouw bedrijf niet (helemaal) voorbereid is op ‘online marketing’. Om je heen zie je andere bedrijven dat wel doen. “Moet ik dat ook doen?” Het antwoord is “Ja!”

Waarom? Zonder online marketing strategie - en de uitvoering, ontstaan er nu al problemen (voor in de nabije toekomst).

De klantvraag naar je producten en diensten online aanbieden? Die was er al. Corona versnelt dit alleen. Dat is de reden dat andere MKB’ers al investeren in internet marketing.

De Corona-maatregelen? Die zorgen er wellicht voor dat internet marketing je enige optie wordt.

En als ik online marketing links laat liggen?

Dan verlies je.

Is je website of social media nog steeds verouderd? Moet je klant via een omweg bestellen? Los het nu op! Je klanten zijn kritisch en klikken je website gewoon weg – en bezoeken vervolgens die van je concurrent. Zeker als zij een gebruiksvriendelijkere site hebben. En Google? Die denkt daar precies zo over.

Het aantal bedrijven dat investeert in online marketing stijgt met factor 1.5 – 5.5. Daardoor verlies je jouw (kans op) de #1 plek te staan in Google én wordt marketing steeds duurder hoe langer je wacht. Terwijl je nu je aandeel veel goedkoper kan claimen, eerste keus van klanten kan zijn én nog vernieuwend kan zijn in jouw branche.

 

Veelgestelde vragen door het MKB.

Waarom je wilt starten met online marketing.

Wat is er nou zo belangrijk aan online marketing?

Het lukte prima zonder. Toch? Maar nu steeds meer mensen online zoeken wordt het belangrijker. Want als jij niet vindbaar bent, maar je concurrent wel? Je raadt het al… Dat is o.a. waarom onze SEO cursus (leren hoe je bovenaan komt in Google) zo populair is.

Wat zijn 7 redenen om met marketing te starten?
1. Je merkt dat je minder bestellingen of aanvragen krijgt op korte termijn (of nu al).
2. Al jouw klanten zijn online. Wie maalt het eerst? Jij of je concurrent?
3. Concurrenten die investeren in internet marketing? Die snoepen vandaag al (onopvallend) jouw klandizie weg.
4. Jouw online concurrentie groeit met factor 1.5 tot 5.5. Dus adverteren wordt duurder. Later instappen kost meer geld.
5. Concurrenten die investeren in marketing worden op dit moment steeds bekender, jij steeds minder.
6. Je zakt op dit moment steeds verder in Google.
7. Je merkt plots grote verandering in omzet / marktaandeel.
Waarom zou ik nu met marketing moeten starten?
  • Vandaag is elke euro die je besteed 1,5 – 5,5x meer waard én levert meer op dan over 1 jaar.
  • Andere MKB bedrijven doen het al. Je loopt dus weer bij of voor.
  • Je kan in van alles nog ‘de eerste’ zijn en daardoor meer klanten(binding) krijgen.
  • Je potentiële klant is door Corona volledig gefocust op online vergelijken.
  • Je kan meer klanten bedienen online.
  • Door nu te investeren heb je ook op lange-termijn profijt.
  • Je bespaart kosten en tijd door processen te automatiseren.
  • Het vergroot je naamsbekendheid.
  • Je zal zeker door coaching zeker weten welke investeringen werken.

Hoe regel ik mijn marketing als MKB bedrijf?

Door één keer een goede fundering te leggen, te investeren. Daarna kan je wat al werkt herhalen en opschalen om de kosten te drukken. Zo zien wij het.

Hoe jij je marketing als MKB-er wilt regelen is uiteraard aan jou.

In de vorm van marketing advies.

We adviseren altijd over wat de hoogste prioriteit heeft én wat laaghangend fruit is. Zo kunnen jij en/of je medewerkers effectief werken én je online marketing volledig zelf doen. En dan? Dan heb je ons vanzelf niet meer nodig. Dat is pas geld besparen!

We werken als MKB marketing adviesbureau in regio; Goirle, Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven. Woon je verder weg? Dan spreken digitaal af.

(Gedeeltelijk) marketing uitbesteden.

We starten bij de basis en doorlopen (met jou) de fases, kanalen en onderdelen van internet marketing. Dit doen we volgens onze vaststaande, gevalideerde methodiek. Zo start je volledig onderbouwd met marketingsucces opbouwen.

Ben je al een stap verder? Dan gaan we hier in hogere vaart doorheen en gebruiken de methodiek om eventuele aannames uit je marketing te verwijderen.

Het is vanaf €1.500,- al mogelijk om (gedeeltelijk) je online marketing uit te besteden.

Vanaf €3.500,- kan je jouw volledige (SEO / zoekmachine) marketing) uitbesteden.

Kosten besparen? Kies marketing coaching OF een en-en vorm, waarin we samen met jou of een medewerker aan je marketing werken. De laatste vorm zien we in de praktijk het meest.

Marketing pakket kiezen

We stellen samen jouw marketinguitdaging en -behoefte vast. Daarop baseren we een maandprijs.

Marketing op projectbasis?

Alleen een nieuwe website nodig? Flyer of folder laten laten ontwerpen of eenmalig advies? Dat kan.

Waarom zou je kiezen voor De Maandelijkse Marketeer?

Omdat we een full service bureau zijn. Bij ons krijg je één iemand voor al je marketing.

We werken met verschillende tools en modellen om je effectief te coachen. Of het nu gaat om een strategie, google analytics instellen, zoekmachine optimalisatie (SEO) of social media, wij zijn voorbereid!

We zijn altijd op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen op online marketinggebied. Met een nadruk op de toepasbaarheid voor MKB-bedrijven die willen starten of groeien met internetmarketing.

Dus samen gaan we er een succes van maken! Je kan gebruik maken van een half uur volledig gratis en vrijblijvend advies. Heb je nog vragen over je website, webshop, social media of de strategische communicatie van je bedrijf? Stel ze gerust in een gratis gesprek! Wil je die alvast plannen?

Klanten ervaring marketingbureau Goirle
Klanten ervaring marketingbureau Goirle24
verandermanager klant SEO bij Marketingbureau goirle
Bubbelbad leverancier klant van De maandelijkse marketeer
Uitzendbureau in Den haag klant van marketingbureau in Goirle
marketing voor changes ggz

Gem. klantwaardering: 9,6

Meer over marketing voor het MKB

Haal meer uit je marketingbudget met De Maandelijkse Marketeer

Als MKB’er weet je hoe belangrijk het is om je marketingdoelen scherp te hebben. Maar hoeveel moet je nu eigenlijk uitgeven aan marketing en sales? En belangrijker nog, hoe zorg je ervoor dat elke euro uit je marketingbudget maximaal rendeert? Bij De Maandelijkse Marketeer begrijpen we deze vragen als geen ander. Daarom bieden we niet alleen digital marketing consults aan, maar kijken we samen naar de optimale inzet van je budget voor de beste resultaten.

Marketing automation: want je wilt slimmer werken, niet harder!

Met onze expertise in marketing automation helpen we je marketingkosten te verlagen terwijl we de effectiviteit van je campagnes verhogen. Dit betekent dat je marketing team meer tijd overhoudt voor wat echt telt: het bouwen aan relaties met je klanten.

Waarom zoekmachine-optimalisatie in de vorm van SEO pakketten?

Wist je dat de meeste MKB bedrijven niet optimaal gebruik maken van zoekmachine-optimalisatie? Met onze SEO pakketten zorgen we ervoor dat je website niet alleen gevonden wordt, maar ook de concurrentie voorblijft. Dit is essentieel voor elke MKB’er die online vindbaar wil zijn. Onze SEO zorgt dat jouw bedrijf, je producten en diensten vindbaar zijn in de zoekresultaten (SERP) van Google.

Social media marketing: jouw content, onze zorg

Of het nu gaat om het versterken van je aanwezigheid op social media of om het uitvoeren van gerichte SEA (Search Engine Advertising) campagnes, ons team staat klaar. We nemen de tijd om je merk te begrijpen, van grafische vormgeving tot aan je logo en huisstijl, om ervoor te zorgen dat je boodschap overkomt. We onderzoeken je doelgroepen en analyseren welke doelgroep(en) van jouw bedrijf social media gebruiken, daar sluiten we op aan. Vervolgens creëeren we social media content die jouw doelgroep aanspreekt en die goed past bij het gekozen kanaal.

Marketing advies op maat

Elk MKB bedrijf is uniek. Daarom bieden we marketing advies dat specifiek is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Of je nu hulp bij marketing zoekt, je marketing wilt uitbesteden, of juist marketing zelf wilt leren doen met onze marketing coaching, wij staan voor je klaar.

Bij De Maandelijkse Marketeer geloven we in een persoonlijke aanpak. We zijn niet alleen je online marketing bureau; we zijn je partner in succes. Van email marketing voor het MKB tot aan social media marketing en de customer journey, wij helpen je graag bij het realiseren van je online marketing doelen.

Wil je meer weten over hoe wij MKB’ers helpen groeien? Neem contact op voor een vrijblijvend digital marketing consult. Samen zetten we de volgende stap naar jouw succes.