Marketing coach nodig?

Een marketing coach garandeert betere resultaten. Hoe? Door fouten en tijdverlies te voorkomen. Individuele coaching biedt een stap voor stap structuur. Jij werkt immers hard aan de marketing voor jouw bedrijf. En tijd? Die heb je maar een keer. Daarom wil je er het meest uithalen.

Plan call

Wat is marketing coaching?

Jij begrijpt het. Dus jij behaalt resultaat.

Marketing coaching helpt jou de principes van (online) marketing te begrijpen. Zo behaal je betere online resultaten.

Binnen de coaching kan je vaardigheden ontwikkelen zoals campagnes instellen. Zo leer jij volledig zelfstandig – en succesvol – je online marketing zelf te doen.  

Hoe werkt marketing coaching?

Je begint bij het begin en creëert  zekerheid.

Succesvolle marketing coaching begint niet bij marketing zelf. “Huh?” Ja, dat is namelijk de meest gemaakte fout. Waar het wel begint? Bij kijken naar jouw bedrijf, je klanten en concurrenten.

De eerste stap is daarom Business coaching. Het helpt je: bedrijfsdoelen, processen en aandachtspunten duidelijk te maken. Dat zijn de redenen dat je überhaupt iets met marketing en/of communicatie wilt doen.

Deze vertalen we naar een stap voor stap aanpak van breed naar smal.

De stappen zijn:
1. Bedrijf.
2. Positionering.
2. Strategie.
3. Marketing coaching (of communicatie).
4. Specialisatie (SEO, SEA, Social Media, enz).

Benodigde coaches voor succesvolle marketing.

1. Wat doet de business coach?

De business coach in marketingcontext maakt duidelijk wat er moet gebeuren op bedrijfsniveau. Hij geeft antwoord op de hoofdvragen:
• Wat zijn de sterktes, zwaktes, kansen en risico’s van het bedrijf?
• Wat zijn de concrete doelstellingen van het bedrijf?
• Wat zijn de uitdagingen rondom het behalen van deze doelstellingen?
• Wat moet er op bedrijfsniveau aangepast of voorbereid worden?
• Hoe vertalen de doelstellingen zich naar een marketingcommunicatievraag?

2. Wat doet de strategie coach?

De strategie coach vertaalt de briefing naar een plan. Het resultaat? Een strategie in de vorm van een praktische stap voor stap werkwijze die je volgt. Bijvoorbeeld een marketing strategie waarmee je potentiële klanten aantrekt. OF juist een aanpak om bestaande klanten te binden. Deze voer je zelf uit onder begeleiding van de strategie coach of laat je extern uitvoeren. Ligt het antwoord in marketing? Dan pakt de marketing coach dit verder op.

 

3. Wat doet de positionering coach?

De positionering coach maakt het onderscheidende vermogen van je bedrijf, producten en diensten duidelijk. Hij laat zien; wie jouw bedrijf écht is, hoe je bedrijf samengevat onderscheidend is van concurrenten, welke meerwaarde je producten of diensten bieden – en voor welke doelgroepen – en tot slot op welke trends je aansluit – en hoe. Vaak ontstaat uit een ijzersterke positionering een pakkend logo, website en een een boodschap die je in elke marketing- en communicatievorm verwerkt. Het geeft richting aan alles wat je doet – en maakt keuzes maken makkelijker.

4. Wat doet de marketingcoach?

De marketing coach begeleid je middels een helikopterview binnen het marketinglandschap. O.b.v. zijn kennis en ervaring laat hij je de beste marketingaanpak en -oplossingen zien voor jouw bedrijf. Passend bij jouw niveau, wensen en behoeften kan hij je marketing principes bijbrengen of adviseren over (globabele en concrete) aandachtspunten bij het uitbesteden. Zo behaal je succes. Denk o.a. aan zelf leren vormgeven, succesvolle content marketing opzetten, e-mailmarketing of het koppelen van jouw offline middelen aan jouw online marketing strategie.

5. Wat doet een online marketing coach?

De online marketing coach helpt je inzicht te krijgen in hoe jij resultaat behaalt m.b.v. internet marketing.  De persoonlijke begeleiding van de online marketing coach helpt je online advertising te begrijpen. Zijn er onderdelen van online adverteren die je moeilijk vindt? Dan helpt de online marketing coach je er stap voor stap doorheen. Hij helpt je met het instellen op afstand door in te loggen op jouw computer. Samen kijken jullie naar jouw scherm via onze online tool. Zo weet je 100% zeker hoe iets moet en waar het fout gaat.

6. Wat doet de online marketing trainer?

De online marketing trainer helpt jou of je medewerkers bij online marketing. Of het nu gaat om social media, B2B of B2C content marketing, automatisering of online adverteren. Hij is slechts een belletje van je verwijderd. In zijn trainingen leer jij alle online tools, tips en trucs kennen. Onze marketing trainer is niet alleen een online marketeer. Hij heeft ook kennis van jouw webshop, design en (interne) communicatie rondom de marketing zelf. 

7. Wat doet de SEO consultant?

De laatste stap van online marketing leren? Dat is hulp bij marketing van een specialist. Bijvoorbeeld een search engine marketing of Search Engine Optimization coach. Deze helpt je bij zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo weet – en leer je – precies wat er nodig is om je website of webshop vindbaar te maken in Google. Er is echter veel meer mogelijk dan hulp bij zoekmachine optimalisatie, zoals; automatisering coaching, LinkedIn coaching, Linkbuilding, Instagram, Facebook en andere social media begeleiding. Je kiest zelf of je advies of hulp wilt bij een online marketing strategie of juist operationeel, bijvoorbeeld bij het bedenken van posts voor content marketing.

8. Wat voor marketing coaches zijn er nog meer?

Als je in of na het marketingpakket verder wilt kunnen onze gespecialiseerde marketing coaches je helpen. Elk (social media) kanaal is uniek en werkt anders, daarom zijn er veel soorten marketing coaches. Je kan nooit alle veranderingen in je eentje bijhouden. Dit zijn voorbeelden van andere marketing coaches:
• Facebook coach.
• TikTok coach.
• Instagram coach.
• Pinterest coach.
• SEA coach.
• Twitter coach.
• LinkedIn coach.
• Content adviseur.
• PR adviseur.
• Linkbuilding coach.
• Bol.com coach.
• Amazon.com coach.
• Etsy coach.
• Sales coach.

Op organisatieniveau zijn er ook verschillende coaches:
• Familiebedrijf coach.
• MKB coach.
• LEAN adviseur.
• Verkoop bedrijf adviseur.
• IT / ICT adviseur.
• Recruitment adviseur.
• HR coach.

In beide rijtjes zijn nog ontelbaar veel andere coaches. De vraag is of je deze nodig hebt – en zo ja, welke.

Een half uur gratis advies van een marketing coach?

marketing coach voor mkb in tilburg

Claim direct je gratis advies.

Voor je iets koopt wil je het testen. Toch? Dat werkt bij dienstverlening net zo vinden wij. Daarom krijg je altijd een half uur gratis advies van onze marketing coach. Je krijgt in het gesprek direct concrete handvatten mee. Zo kan je zelf meteen aan de slag. Dus vergeet je gratis marketing coaching sessie niet te claimen!

Plan via de agenda een afspraak of stuur een mailtje naar info@demaandelijksemarketeer.nl en wil je toch liever je marketing uitbesteden? Dan kan je dat natuurlijk ook overleggen met onze marketing coach. 

Bepaal zelf het aantal uren advies per maand.

Na de kennismaking leg je een periode vast. O.b.v. deze periode en indicatie van het aantal uren baseren we de uurprijs. Prijzen zijn excl. BTW.

Klantwaardering 9,6 | Marketing voor alle branches

Marketing voor De nederlandse hangboogbond
Logos klanten De maandelijkse marketeer10
Marketing voor IT en ICT bureau
Logos klanten De maandelijkse marketeer6
Marketing voor GGZ
Logos klanten De maandelijkse marketeer7
Logos klanten De maandelijkse marketeer4
Logos klanten De maandelijkse marketeer8
Logos klanten De maandelijkse marketeer9
Logos klanten De maandelijkse marketeer5