Maandelijkse marketeer logo 150x150 1
  • SEO specialist
  • Wat is SEO?
  • Waarom SEO?
  • SEO workshop

Hoe word ik een SEO specialist?

“SEO specialist wordt je door Google en zoekgedrag te begrijpen – en hiernaar te handelen. Een SEO cursus helpt je hierbij.”

In de SEO cursus: ‘basis’, leer je hoe Google werkt. Na de SEO workshop weet je precies waar je op moet letten én hoe je dit vertaalt naar tekst, beeld, indeling van je website of webshop en andere taken. Je weet hoe je zoekwoorden onderzoek doet. Wat je vervolgens kan vertalen naar gerichte werkzaamheden om #1 posities in de zoekresultaten van Google te behalen. Wil jij de SEO cursus volgen en zelf een SEO specialist worden?

Wat is SEO?

“Search Engine Optimization is de verzamelnaam voor alle activiteiten die je helpen bovenaan in de organische zoekresultaten te komen. “

De SEO activiteiten vallen onder de overkoepelende categorieën; content, techniek en autoriteit. Het gaat om meer dan tekst schrijven én de activiteiten gaan verder dan aanpassingen op je eigen website.

Waarom SEO?

“SEO is een duurzame vorm van marketing. Meer relevante bezoekers per maand? Dat betekent simpelweg meer klanten. “

Stop je met betaalde campagnes? Dan stoppen. SEO komt langzamer op gang, maar zorgt voor blijvende resultaten.

SEO workshop volgen?

“In de SEO workshop leer je in één ochtend de basis van zoekmachinemarketing. Zo behaal je zelf #1 posities in de zoekresultataten.”

Nog méér en grotere resultaten? Boek dan de geavanceerde SEO workshop. Het is mogelijk beide workshops op één dag te volgen.

marketing klant goirle
walhoeve goirle marketing
marketing voor changes ggz
marketing voor eindhoven lef academy
marketing voor acepack goirle
Marketing voor Drachten
Marketing voor Goirle en omgeving
Marketing voor Riel
Marketing voor eindhoven
marketing voor emmen sleen
marketing voor oudenbosch

Goed idee zo’n workshop SEO, maar hoe leer je SEO dan?

SEO workshop

Door de SEO cursus weet je wat je aan het doen bent.

Beginnen met SEO? Dat vinden veel mensen lastig. Hoe kan het nou dat anderen wél gevonden worden en jij niet? Dat is waar de SEO workshop voor dient: precies weten wat je moet doen.

In de basiscursus SEO gaan we in op alles wat daar bij komt kijken. Na afloop weet jij de belangrijkste 80% van zoekmachinemarketing. Dit is ruim voldoende om te ranken op nummer 1 posities in de zoekresultaten.

Wil je écht de diepte in? Dan kan je ook nog de geavanceerde SEO workshop volgen of 1-op-1 adviessessies boeken. De basis en geavanceerde SEO cursus zijn te volgen in één volle dag.

Een SEO cursus helpt je zoekmachinemarketing één keer te leren. Vervolgens blijf je er altijd van profiteren.

SEO workshop

De basis en geavanceerde zoekmachinemarketing
workshops van DMM zijn
volledig gericht op Google.

SEO cursus voor Google nodig?

Leren wat goed is voor je SEO? Leer de basis van zoekmachinemarketing in één ochtend.

Bij het leren van SEO komt best wat kijken. Daarom is de workshop SEO van DMM  volledig afgestemd op jouw case (website of webshop). In de basiscursus zoekmachinemarketing leer je hoe je pagina’s en je website op nummer één krijgt in de zoekresultaten. We gaan o.a. in op content, zoals: teksten en afbeeldingen en hoe je ze optimaliseert, maar ook op links, techniek, website architectuur en wat je kan doen ‘buiten je website’.

Gevorderde SEO cursus - sneller en gerichter ranken m.b.v. SEO? Leer het in één middag!

Nadat je de basis begrijpt weet je #1 posities in Google te behalen. Wil je de strijd aangaan met zwaarder beconcurreerde zoekwoorden en termen? Dan geeft de geavanceerde workshop SEO je meer inzichten, tips en trucks. Je vertrekt met een geavanceerde strategie, je weet hoe je deze moet uitvoeren en voert deze vervolgens zelf uit (of laat deze uitvoeren).

Direct na de workshop: In vier uur tijd heeft Marco me de essentie van SEO helder uitgelegd, waarbij hij echt meedacht welke zaken voor mijn bedrijf belangrijk en uitvoerbaar zijn. Aan het einde duizelde het me, maar wist ik wel wat ik moest doen om mijn website beter vindbaar te maken. Het kan niet anders dan het aantal bezoekers fors gaat stijgen. Ben er super blij mee!

2 maanden later: Het gaat super! Ik ben nog wat aan het fijn slijpen geweest en daardoor zijn er in het rijtje zoektermen bijgekomen en ook afgegaan. Per saldo heeft het mijn profiel meer scherpte gegeven.

Ik kan op analytics ook zien dat er mensen binnenkomen op die zoektermen, ook op verandermanagement (die het meeste zelfs!). De sessieduur is ook behoorlijk langer. Maar ik ben ook-vooral onder de indruk hoe het psychologisch uitwerkt. Het sterkt mijn zelfvertrouwen nu mijn gedachtegoed via al die informatiepagina’s toegankelijk is, en ik kan er ook snel naar verwijzen en mensen kunnen mijn plaatjes er zelf afhalen, dat scheelt tijd.

Ook ben ik minder gestrest over bloggen, omdat ik op deze manier mensen die toch al zoeken naar mij toe kan trekken in plaats dat ik zo hard moet werken voor elke keer een nieuw blog.

Ik besef me daardoor ook hoe moe ik daarvan was en hoe ongelijkwaardig dat voelde. Dus het is bijzonder hoe het allemaal uitwerkt. Ik wil nu een tijdje aankijken wat het doet, en dan misschien een keer met je kijken of/waar er nog een volgende slag te maken is. Maar dit is al meer dan ik had durven hopen. 

Annemarie Mars

Verandermanager, spreker en auteur, For a change

Hoe trekt SEO klanten?

95% van je klanten gebruikt Google om te zoeken naar je product of dienst. Google SEO helpt je om op #1 in Google te komen. Op de ‘organische positie’. Wat houdt dat in? Dat is het plekje nét onder de betaalde advertenties.  

Deze organische #1 plek wordt meer vertrouwd dan betaalde advertenties én levert je bezoekers.. Met de juiste zoekwoorden? Klanten en keiharde verkopen dus! 

De beste SEO workshop? Dat is een een-op-een SEO cursus.

Bij SEO komen veel uitdagingen overeen, maar  elke case is uniek. Elke website, webshop, product, dienst en branche heeft namelijk andere uitdagingen als het aankomt op zoekmachinemarketing. Daarom staan we bij onze SEO workshops altijd stil bij deze individuele cases. Vaak worden de workshops een-op-een via Zoom gegeven of fysiek voor meerdere medewerkers binnen een organisatie.

 

Vragen over zoekmachinemarketing en de SEO workshops:

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Search Engine Optimization alles wat je doet om bovenaan in de organische zoekresultaten te komen, grotendeels ‘gratis’ dus. In onze workshops leer je alleen SEO. Search Engine Advertising gaat over betaalde advertentiemogelijkheden binnen zoekmachines.

Hoe kan SEO klanten trekken?

Hoe vaak zoek, koop of bestel je zelf iets online? Hoe vaak heb je een bedrijf gevonden wat je nodig had via Google? En hoe vaak klikte je op de website of webshop die bovenaan in Google stond? Precies. Dat is waarom SEO werkt.

Wat kost zoekmachine marketing?

Tussen de €65,- en €250,- per uur, afhankelijk van; de activiteiten die uitgevoerd worden, de ervaring, tijdsduur en of je kiest voor een specialist, bureau of freelancer. 

Wat kost SEO per maand?

Reken op minimaal €1.500,- per maand bij uitbesteding. Er gaat behoorlijk wat tijd in SEO zitten. Goedkoop is vaak duurkoop. Waarom? Lage kwaliteit content zal nooit ranken. Blackhat technieken om snel te ranken? Die kunnen leiden tot een penalty. Ofwel: al je geïnvesteerde geld levert niets op, want je website krijgt plots veel minder tot geen bezoekers meer van Google’ toevertrouwd. 

Is de SEO workshop geschikt voor beginners?

Ja, de SEO cursus is afgestemd op mensen zonder ervaring met SEO en/of beginners. Veel cursisten die vooraf aangaven ‘gevorderd’ te zijn merken dat ze ‘de basis’ nog niet onder de knie hadden. De basiscursus is dus voor iedereen. En loop je toch écht voor? Dan slaan we delen over en voegen delen toe uit de gevorderde variant van de SEO workshop.

Betekent SEO dat ik voor Google moet schrijven?

Nee, dit is een hardnekkig fabeltje. Je schrijft altijd voor je eindgebruikers, je leert dit alleen gerichter en beter te doen. Daarnaast leer je  Google de juiste signalen te geven, zo worden jouw pagina’s wél weergeven aan je potentiële klanten.

Wat kost de SEO workshop: 'SEO in één ochtend'?

De SEO cursus (basis): SEO leren in één ochtend (of middag) kost €750,- excl. btw. p.p. (tijdsduur: 3-4 uur) 

Wat kost de gevorderde SEO cursus?

De gevorderde SEO cursus: SEO geavanceerde technieken in één ochtend (of middag) kost €750,- excl. btw. p.p. (tijdsduur: 3-4 uur) 

Krijg ik korting als ik beide SEO cursussen volg?

Normaal kosten beide SEO workshops samen €1.500,- excl. btw. p.p. Als je beide SEO cursussen op één dag volgt krijg je €250,- korting. Zo kosten beide workshops samen op één dag maar €1.250,- excl. btw. p.p.

Krijg ik korting als meerdere medewerkers de SEO workshops volgen?

Ja, staffelkorting is al mogelijk vanaf 2 medewerkers die beide workshops volgen. De korting is afhankelijk van het aantal deelnemers, aantal dagen en/of eventuele wensen en behoeften. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Krijg ik korting als meerdere medewerkers de SEO workshops volgen?

Ja, staffelkorting is al mogelijk vanaf 2 medewerkers die beide workshops volgen. De korting is afhankelijk van het aantal deelnemers, aantal dagen en/of eventuele wensen en behoeften. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik hulp krijgen bij SEO na de workshops?

Ja, het is mogelijk adviesuren te boeken, hulp in te schakelen bij specifieke onderdelen of SEO (gedeeltelijk) uit te besteden.

Moet ik een SEO workshop volgen?

Jij kiest altijd zelf of je een SEO workshop wilt volgen. Weeg daar voor jezelf bij af: ga ik zelf aan mijn website of teksten werken of kan ik het beter uitbesteden? Elk uur dat je stopt in tekst schrijven of je website lever meer op na een SEO workshop. Werk je hier nooit aan en ga je hier ook niet aan werken? Dan helpt een SEO cursus je alleen bij het beter coördineren van SEO activiteiten.

SEO training volgen?

In plaats van een workshop liever een SEO training volgen? Geef je wensen en behoeften aan voor een op maat gemaakte SEO training. Bijvoorbeeld rondom lokale SEO, linkbuilding of andere topics.

Waar wordt de SEO cursus gegeven?

De SEO workshops en cursussen worden via Zoom gegeven. Hierbij wisselen we tussen schermen. Wil je een inhouse SEO workshop met meerdere medewerkers volgen? Dan kan deze op locatie gegeven worden, mits er een ruimte beschikbaar is met een scherm. Vanaf 2 deelnemers regelt  De maandelijkse marketeer indien wenselijk een locatie.

SEO workshops voor beginners

Heb je al een bestaande website, maar nog nooit iets met je SEO gedaan? Dan zijn kleine aanpassingen vaak al voldoende om in korte tijd je eerste resultaten te zien.

Kitty KilianKitty Kilian
14:18 12 Apr 22
Ik moest er toch een keer aan geloven. SEO. Marco heeft me een paar geweldige tips gegeven, die ik nou snel ga uitvoeren. Fijn, zo'n enthousiaste meedenker!
Clifton HofwijksClifton Hofwijks
13:46 20 Feb 22
Heb een leuk gesprek gehad met De maandelijkse marketeer. Na dat wij hebben uitgelegd wat wij willen werd het geen vertaald naar hoe dit aangevlogen kan worden met welke mogelijkheden ect. Niet al te veel commerciële praatjes wat goed bij mij past. Lijkt mij dan ook een bureau te zijn van geen woorden maar daden! Wij hebben al diverse bureaus gesproken maar De maandelijkse marketeer springt er wel uit hoor!
Ik heb een online gesprek met Marco gehad waarbij hij mijn website onder de loep heeft genomen en tips heeft gegeven om mijn vindbaarheid te vergroten. Hij legt alles heel goed en duidelijk uit. Ondanks dat ik zelf nog niet zoveel technische kennis heb, was het heel goed te begrijpen en waren het hele bruikbare tips. Hij denkt echt met je mee in wat voor jou nodig is. Door online het scherm te delen kun je met hem meekijken wat hij precies bedoelt dus dat maakt het nog duidelijker. Ik ben enorm geholpen!
Judith VestjensJudith Vestjens
13:39 02 Feb 22
Mijn doel was om met bepaalde zoekwoorden hoger in de zoekmachine te komen. Marco heeft me goede tips gegeven om mijn seo te verbeteren, bedankt hiervoor!
Iris KnolIris Knol
17:35 29 Jan 22
Enorm goed geholpen door De Maandelijkse Marketeer! Ik had heel wat vragen m.b.t. Wordpress etc. en ik kreeg elke keer super snel antwoord. Kwam ik er zelf niet uit, werd er voor mij gekeken. Heel blij mee! Bedankt!
A Google User
A Google User
17:35 29 Jan 22
Enorm goed geholpen door De Maandelijkse Marketeer! Ik had heel wat vragen m.b.t. Wordpress etc. en ik kreeg elke keer super snel antwoord. Kwam ik er zelf niet uit, werd er voor mij gekeken. Heel blij mee! Bedankt!
I VerheyenI Verheyen
19:02 26 Jan 22
Ik ben zeer tevreden over de gekregen hulp van 'de maandelijkse marketeer.' Marco wist mij goed te begeleiden en kon erg professioneel advies geven. Daarbovenop nam hij ook uitgebreid zijn tijd voor allerlei vragen, tips en advies. Dankjewel! Zeker een aanrader wat mij betreft!
Snelle reactie, vriendelijk en goede tips.
js_loader