Maandelijkse marketeer logo 150x150 1
  • SEO specialist
  • Wat is SEO?
  • Waarom SEO?
  • SEO workshop

Hoe word ik een SEO specialist?

“SEO specialist wordt je door Google en zoekgedrag te begrijpen – en hiernaar te handelen. Een SEO cursus helpt je hierbij.”

In de SEO cursus: ‘basis’, leer je hoe Google werkt. Na de SEO workshop weet je precies waar je op moet letten én hoe je dit vertaalt naar tekst, beeld, indeling van je website of webshop en andere taken. Je weet hoe je zoekwoorden onderzoek doet. Wat je vervolgens kan vertalen naar gerichte werkzaamheden om #1 posities in de zoekresultaten van Google te behalen. Wil jij de SEO cursus volgen en zelf een SEO specialist worden?

Wat is SEO?

“Search Engine Optimization is de verzamelnaam voor alle activiteiten die je helpen bovenaan in de organische zoekresultaten te komen. “

De SEO activiteiten vallen onder de overkoepelende categorieën; content, techniek en autoriteit. Het gaat om meer dan tekst schrijven én de activiteiten gaan verder dan aanpassingen op je eigen website.

Waarom SEO?

“SEO is een duurzame vorm van marketing. Meer relevante bezoekers per maand? Dat betekent simpelweg meer klanten. “

Stop je met betaalde campagnes? Dan stoppen. SEO komt langzamer op gang, maar zorgt voor blijvende resultaten.

SEO workshop volgen?

“In de SEO workshop leer je in één ochtend de basis van zoekmachinemarketing. Zo behaal je zelf #1 posities in de zoekresultataten.”

Nog méér en grotere resultaten? Boek dan de geavanceerde SEO workshop. Het is mogelijk beide workshops op één dag te volgen.

Klantwaardering 9,6 | Marketing voor alle branches

Marketing voor De nederlandse hangboogbond
Logos klanten De maandelijkse marketeer10
Marketing voor IT en ICT bureau
Logos klanten De maandelijkse marketeer6
Marketing voor GGZ
Logos klanten De maandelijkse marketeer7
Logos klanten De maandelijkse marketeer4
Logos klanten De maandelijkse marketeer8
Logos klanten De maandelijkse marketeer9
Logos klanten De maandelijkse marketeer5

Goed idee zo’n workshop SEO, maar hoe leer je SEO dan?

SEO workshop

Door de SEO cursus weet je wat je aan het doen bent.

Beginnen met SEO? Dat vinden veel mensen lastig. Hoe kan het nou dat anderen wél gevonden worden in Google en jouw bedrijf niet? Dat is waar de SEO workshop voor dient: precies weten wat je moet doen om te scoren in Google.

In de basiscursus SEO gaan we in op alles wat daar bij komt kijken. Na afloop weet jij hoe je #1 posities scoort. Dat is de belangrijkste 80% van zoekmachinemarketing. Zo heb je zekerheid dat je bedrijf vindbaar wordt in de zoekresultaten.

Wil je écht de diepte in? Dan kan je ook nog de geavanceerde SEO workshop volgen of 1-op-1 adviessessies boeken. De basis en geavanceerde SEO cursus zijn ook te volgen in één dag.

Een SEO cursus helpt je zoekmachinemarketing één keer te leren. Vervolgens blijf je er altijd van profiteren.

SEO workshop

De basis en geavanceerde zoekmachinemarketing
workshops van DMM zijn
volledig gericht op Google.

SEO cursus voor Google nodig?

Leren wat goed is voor je SEO? Leer de basis van zoekmachinemarketing in één ochtend.

Bij het leren van SEO komt best wat kijken. Daarom is de workshop SEO van DMM  volledig afgestemd op jouw case (website of webshop). In de basiscursus zoekmachinemarketing leer je hoe je pagina’s en je website op nummer één krijgt in de zoekresultaten. We gaan o.a. in op content, zoals: teksten en afbeeldingen en hoe je ze optimaliseert, maar ook op links, techniek, website architectuur en wat je kan doen ‘buiten je website’.

Gevorderde SEO cursus - sneller en gerichter ranken m.b.v. SEO? Leer het in één middag!

Nadat je de basis begrijpt weet je #1 posities in Google te behalen. Wil je de strijd aangaan met zwaarder beconcurreerde zoekwoorden en termen? Dan geeft de geavanceerde workshop SEO je meer inzichten, tips en trucks. Je vertrekt met een geavanceerde strategie, je weet hoe je deze moet uitvoeren en voert deze vervolgens zelf uit (of laat deze uitvoeren).

Nadat je weet hoe je werkt aan je zoekmachinemarketing ziet dat er zo uit.

Case: gezonde groei van startende webshop

Dit is het resultaat wat je mag verwachten als je zelf aan de slag gaat met je SEO. Na 4-7 maanden beginnen de eerste pagina’s te indexeren. Na 1 jaar begin je echte verschillen te zien. Zoekmachinemarketing moet je zien als een sneeuwbal. Hoe meer zoekwoorden je scoort, hoe sneller Google je toevertrouwt met zoekwoorden waar hoge volumes op zitten. Daardoor krijg je exponentieel meer bezoekers.

Resultaten SEO na het volgen van SEO workshop bij De maandelijkse marketeer

Ervaring Annemarie Mars

Direct na de workshop: In vier uur tijd heeft Marco me de essentie van SEO helder uitgelegd, waarbij hij echt meedacht welke zaken voor mijn bedrijf belangrijk en uitvoerbaar zijn. Aan het einde duizelde het me, maar wist ik wel wat ik moest doen om mijn website beter vindbaar te maken. Het kan niet anders dan het aantal bezoekers fors gaat stijgen. Ben er super blij mee!

2 maanden later: Het gaat super! Ik ben nog wat aan het fijn slijpen geweest en daardoor zijn er in het rijtje zoektermen bijgekomen en ook afgegaan. Per saldo heeft het mijn profiel meer scherpte gegeven.

Ik kan op analytics ook zien dat er mensen binnenkomen op die zoektermen, ook op verandermanagement (die het meeste zelfs!). De sessieduur is ook behoorlijk langer. Maar ik ben ook-vooral onder de indruk hoe het psychologisch uitwerkt. Het sterkt mijn zelfvertrouwen nu mijn gedachtegoed via al die informatiepagina’s toegankelijk is, en ik kan er ook snel naar verwijzen en mensen kunnen mijn plaatjes er zelf afhalen, dat scheelt tijd.

Ook ben ik minder gestrest over bloggen, omdat ik op deze manier mensen die toch al zoeken naar mij toe kan trekken in plaats dat ik zo hard moet werken voor elke keer een nieuw blog.

Ik besef me daardoor ook hoe moe ik daarvan was en hoe ongelijkwaardig dat voelde. Dus het is bijzonder hoe het allemaal uitwerkt. Ik wil nu een tijdje aankijken wat het doet, en dan misschien een keer met je kijken of/waar er nog een volgende slag te maken is. Maar dit is al meer dan ik had durven hopen. 

Seo cursus testimonial door Annemarie Mars

Hoe trekt SEO klanten?

95% van je klanten gebruikt Google om te zoeken naar je product of dienst. Google SEO helpt je om op #1 in Google te komen. Op de ‘organische positie’. Wat houdt dat in? Dat is het plekje nét onder de betaalde advertenties.  

Deze organische #1 plek wordt meer vertrouwd dan betaalde advertenties én levert je bezoekers.. Met de juiste zoekwoorden? Klanten en keiharde verkopen dus! 

De beste SEO workshop? Dat is een een-op-een SEO cursus.

Bij SEO komen veel uitdagingen overeen, maar  elke case is uniek. Elke website, webshop, product, dienst en branche heeft namelijk andere uitdagingen als het aankomt op zoekmachinemarketing. Daarom staan we bij onze SEO workshops altijd stil bij deze individuele cases. Vaak worden de workshops een-op-een via Zoom gegeven of fysiek voor meerdere medewerkers binnen een organisatie.

Vragen over SEO en de SEO workshop

Hoe zorgt SEO voor klanten?

Hoe vaak zoek, koop of bestel je zelf iets online? Hoe vaak heb je een bedrijf gevonden wat je nodig had via Google? En hoe vaak klikte je op de website of webshop die bovenaan in Google stond? Precies. Dat is waarom SEO werkt. Door SEO wordt jouw website of webshop vindbaar voor je klant.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Search Engine Optimization is alles wat je doet om bovenaan in de organische zoekresultaten te komen, grotendeels ‘gratis’ dus. In onze workshops leer je alleen SEO. Search Engine Advertising is de verzamelnaam voor alle betaalde advertentiemogelijkheden binnen zoekmachines.

Wat kost SEO per uur?

Tussen de €65,- en €250,- per uur, afhankelijk van; de activiteiten die uitgevoerd worden, de ervaring, tijdsduur en of je kiest voor een SEO specialist, bureau of freelancer. 

Wat kost SEO per maand?

Reken op minimaal €1.500,- per maand bij uitbesteding. Er gaat behoorlijk wat tijd in SEO zitten. Goedkoop is daarbij vaak duurkoop. Waarom? Lage kwaliteit content zal nooit ranken. Blackhat technieken om snel te ranken? Die kunnen leiden tot een penalty. Ofwel: al je geïnvesteerde geld levert niets op, want je website krijgt plots veel minder tot geen bezoekers meer van Google’ toevertrouwd. 

Gemiddeld kan je jouw volledige SEO als (M)KB bedrijf uitbesteden voor €3.500 tot €5.000,- (tenminste bij ons). Hierin zitten kosten zoals linkbuilding al bij inbegrepen. Je kan kosten besparen door zelf bij te springen.

Is de SEO workshop geschikt voor beginners?

Ja, de eerste / basis SEO cursus is afgestemd op mensen zonder ervaring met SEO en/of beginners. Veel cursisten die vooraf aangaven ‘gevorderd’ te zijn merken dat ze ‘de basis’ nog niet onder de knie hadden. De basiscursus is dus voor iedereen. En loop je toch écht voor? Dan slaan we delen over en voegen delen toe uit de gevorderde variant van de SEO workshop.

Als ik SEO doe, moet ik dan schrijven voor Google?

Nee. Dit is een hardnekkig fabeltje. Je schrijft altijd voor je eindgebruikers, je leert dit alleen gerichter en beter te doen. Daarnaast leer je Google de juiste signalen te geven, zo worden jouw pagina’s wél weergeven aan je potentiële klanten.

Wat kost de 'SEO leren in één ochtend' workshop?

De SEO cursus (basis): SEO leren in één ochtend (of middag) kost met persoonlijke 1 op 1 begeleiding €750,- excl. btw. p.p. (tijdsduur: 3-4 uur)

Wat kost een gevorderde SEO cursus?

De gevorderde SEO cursus: SEO geavanceerde technieken in één ochtend (of middag) met persoonlijke 1 op 1 aandacht kost €750,- excl. btw. p.p. (tijdsduur: 3-4 uur) 

Krijg ik korting als ik beide SEO workshops volg?

Ja! Normaal kosten beide SEO workshops samen €1.500,- excl. btw. p.p. Als je beide SEO cursussen volgt krijg je €250,- korting. Zo kosten beide workshops samen maar €1.250,- excl. btw. p.p.

Krijg ik korting als meerdere medewerkers de SEO workshop volgen?

Ja! Staffelkorting is al mogelijk vanaf 2 medewerkers die beide workshops volgen. De korting is afhankelijk van het aantal deelnemers, aantal dagen en/of eventuele wensen en behoeften. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Moet ik een SEO workshop volgen?

Jij kiest altijd zelf of je een SEO workshop wilt volgen. Weeg voor jezelf af:
• Ga ik zelf aan mijn website of teksten?
• Wil ik het uitbesteden coördineren?

Elk uur dat je stopt in tekst schrijven of je website levert meer op na een SEO workshop.

Werk je hier nooit aan en ga je hier ook niet aan werken? Dan helpt een SEO cursus je alleen bij het beter coördineren van SEO activiteiten.

Kan ik ook een op maat gemaakte SEO training volgen?

In plaats van een workshop liever een SEO training volgen? Geef je wensen en behoeften aan voor een op maat gemaakte SEO training. Bijvoorbeeld rondom lokale SEO, linkbuilding of andere topics. 

Kan ik de SEO training online volgen?

De SEO workshops en cursussen worden via Zoom gegeven. Hierbij wisselen we tussen schermen.

Wil je een inhouse SEO workshop met meerdere medewerkers volgen? Dan kan deze op locatie gegeven worden, mits er een ruimte beschikbaar is met een scherm.

Van 4 tot maximaal 8 deelnemers regelt De maandelijkse marketeer indien gewenst een locatie.

SEO werkt voor elk soort bedrijf

Van webshops & dienstverleners tot de Nederlandse handboog bond, uitzendbureaus, ZZP'ers en marketing specialisten.

SEO werkt voor elk bedrijf, zolang je klant actief zoekt via Google. Dit is in 90-99% het geval. De uitzonderingen op de regel? Dat zijn klanten met een latente behoefte (ofwel: ze weten nog niet dat ze jouw product nodig hebben OF ze weten nog niet dat ze een probleem hebben dat jij kan oplossen. Bijvoorbeeld bij een nieuw product.). Wil je graag even checken of SEO relevant is voor jou? Bel ons even of plan een video call, we checken het gratis samen met jou.

Klanten ervaring marketingbureau Goirle
Klanten ervaring marketingbureau Goirle24
verandermanager klant SEO bij Marketingbureau goirle
Bubbelbad leverancier klant van De maandelijkse marketeer
Uitzendbureau in Den haag klant van marketingbureau in Goirle
marketing voor changes ggz

Gem. klantwaardering: 9,6