seo training van de maandelijkse marketeer in Goirle

SEO training via Zoom volgen?

De SEO workshop van DMM is online te volgen via Zoom of als incompany SEO training te boeken.

Waarom een seo cursus volgen?

Door een SEO cursus te volgen weet je zeker dat je effectief werkt aan de vindbaarheid van je website in Google. Ofwel: je weet dat wat je doet ook echt bezoekers naar je website oplevert. Dat is wenselijk, want je tijd is vaak nog kostbaarder dan geld.

• Je weet hoe je het benodigde zoekwoorden onderzoek doet.
• Je weet hoe je vervolgens met de juiste zoekwoorden vindbaar wordt in Google.
• Je voorkomt veelgemaakte fouten die bezoekers kosten.
• Je kan planmatig werken aan – of aansturen op – het behalen van SEO doelen.
• Je bespaart kosten op SEO specialisten door je SEO (gedeeltelijk) zelf te doen.

Wat als ik geen seo cursus volg?
We zetten hieronder de meest voorkomende scenario’s uiteen van mensen die geen betaalde seo cursus volgen.

1. Veel ondernemers verwachten vanzelf vindbaar te zijn na het lanceren van een website of webshop. Dat gebeurt helaas zelden.

Zonder online SEO cursus blijft dit onveranderd.

2. Andere ondernemers proberen zelf vindbaar te worden in Google. Ze ploegen urenlang door; gratis blogs, webinars, gratis workshops en gratis SEO advies heen. Daarna gaan ze zelf aan de slag, maar het levert weinig tot geen resultaat. Herkenbaar?

Hoe dat kan? Doordat deze “gratis SEO cursussen”, vaak ook weer gebaseerd zijn op een andere “gratis SEO cursus”. Of doordat de informatie simpelweg onvolledig is.

Als je van plan bent veel tijd te investeren is het zonde van je tijd als het niets oplevert. Toch? De reden dat er geen resultaat geboekt wordt is het gebrek aan specialistische kennis, concrete handvatten en belangrijke inzichten.

Wij investeren veel geld in het bijleren en bijblijven op SEO gebied, daarom vragen we je helaas gewoon geld voor een SEO workshop. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van onze SEO workshops en begeleiding waarborgen. Klinkt redelijk, toch?

3. MKB bedrijven beschikken meestal over een of meerdere marketingmedewerkers. Soms iemand met veel kennis, soms iemand die ‘wel handig is met social media’. Op zich is daar niets mis mee, maar van deze medewerkers wordt vaak ten onrechte verwacht dat ‘zij wel weten wat SEO is’.

Zoekmachine optimalisatie is echter een specialisme. Het gros van de zelfbenoemde search engine optimization experts heeft echter hooguit een gratis cursus gevolgd of ‘er wel van gehoord’ en ‘wat over gelezen’.

Met de beste bedoelingen kan zo’n medewerker werken aan de SEO van jouw website, maar je juist bezoekers kosten i.p.v. opleveren. Gebruik je voor je eigen website nog geen analytics, search console of andere tooling om cijfers bij te houden? Dan gebeurt dit vaak zelfs zonder dat je het in de gaten hebt.

Is zoekmachine marketing enkel een cursus SEO schrijven?

Nee, een seo cursus gaat niet alleen om tekst schrijven. Het gaat ook om; je afbeeldingen, je Google mijn bedrijf, bouwen van links, gastblogs, social media, het opbouwen van autoriteit, inrichting van je website, een klein stukje techniek, interne links en nog veel meer SEO technieken.

Hoger in Google komen is dus meer dan wat ‘seo teksten schrijven’. Daarnaast is goede SEO een onderdeel van je volledige online marketing. Het zorgt ervoor dat je langer profiteert van je betaalde marketing, deze op den duur kan afbouwen of zelfs volledig schrappen.

Zoekmachine marketing is overigens niet beperkt tot Google. Ook Bol.com, Amazon, Etsy, Bing, Baidu, Duckduckgo en andere zoekmachines beoordelen websites en pagina’s elk op een andere manier. Search Engine Optimization doe je dus voor elk platform anders.

Omdat 90-95% van de bezoekers via Google komen focussen wij ons volledig daarop in de online workshop.

SEO cursus Google van De maandelijkse marketeer

Wij geven dus een SEO cursus Google, voor vragen over andere platformen kan je ook bij ons terecht. Deze behandelen we echter niet in de cursus.

Hoe je moet scoren in google staat 4 uur lang centraal. Onze belofte is dan ook: “SEO leren in één ochtend” (of middag).

We gaan in de Google SEO cursus in op:
• Hoe Google werkt.
• Hoe je jouw website of webshop checkt en optimaliseert (technische kennis niet nodig).
• Hoe je zoekwoorden-onderzoek doet.
• Hoe je een SEO strategie maakt.
• De absolute do’s en don’ts op SEO gebied.
• Onze eigen gevalideerde SEO formule voor duurzaam succes.
• Al jouw vragen over zoekmachine marketing en je website of webshop.

De SEO workshop is volledig praktijkgericht en er is ruim tijd voor al je vragen. Je krijgt ook de links voor de gratis tools die je gebruikt voor jouw onderzoek en monitoring.

De SEO cursus is een instapcursus, je hebt geen technische kennis nodig. Het is handig als je toegang hebt tot je Search console. Heb je dat niet of weet je niet wat dat is? Dan is dat geen probleem.

Het is mogelijk na de SEO cursus nog een gevorderde een-op-een sessie te boeken, maar na de basiscursus weet je al hoe je #1 posities behaald in Google.