Digital marketing: uitbesteden of leren?

Digital marketing is noodzakelijk nu 95% van je klanten online zijn, maar hoe ga je daar als MKB bedrijf mee om? Kosten, tijd en onzekerheden over keuzes zijn de grootste uitdagingen en weerstanden. Want geld in je marketing steken? Dat vind je niet erg, zolang het maar meer oplevert. We wegen daarom de beste opties voor het omgaan met digitale marketing als voor je af. 

Wat is digital marketing en waarom is het belangrijk?

Digitale marketing is een vorm van marketing die zich volledig richt op online kanalen. Deze marketingvorm is belangrijk omdat 95% van jouw klanten online zijn, producten en diensten vergelijken die ze overwegen – en deze vaak ook direct online kopen.

Digital marketing is de overkoepelende term voor het online vinden van potentiële klanten – ze omzetten naar betalende klanten – en ze uiteindelijk ambassadeur maken van jouw bedrijf. Een online marketing strategie is geschikt voor zowel B2B als B2C marketing. De samenstelling van een effectieve marketingmix (middelen, kanalen, etc.) verschilt per doelgroep. Een goed onderbouwd marketingplan en doelgroep-onderzoek stelt vast wat de beste marketingmix is voor jouw situatie. 

De keuze van kanalen varieert dus per doelgroep. Ook binnen B2B als B2C varieert de marketingmix. Zie het zo: het internet is enorm gegroeid, daarmee dus ook de keuzes voor de klant en je concurrentie. Dit maakt het moeilijker om je te onderscheiden en op te vallen, daarentegen biedt het ook veel mogelijkheden om niches aan te spreken.

Het maken van goede keuzes rondom digital marketing, voorkomt onnodige kosten, creëert voorkeur bij klanten en levert simpelweg meer omzet op. Doe je niet mee? Dan zal je achterblijven t.o.v. van je concurrenten. Het wordt dan steeds moeilijker om bij te lopen. Doe je nu mee? Dan heb je op diverse plekken nog kans om ‘de eerste en beste’ te zijn of te worden.

Maar wat doe je om succesvol te zijn met online marketing? Schakel je een online marketing bureau in? Ga je een cursus online marketing volgen? Of misschien wil je liever je online marketing uitbesteden?

Overzicht creëren in een oerwoud aan digitale kanalen:

Er staat een arsenaal aan digitale kanalen tot je beschikking, maar waar zit jouw doelgroep? En hoe benader je hen via het specifieke sociale media kanaal (content marketing)? Volg een online marketing training van DMM of besteed het uit. Wij weten precies welke van de onderstaande digitale kanalen je in moet zetten, wanneer en hoe.

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
 • Pinterest
 • Website
 • Webshop
 • E-mailmarketing (marketingprogramma’s)
 • Blogs
 • Intermediair- en niche platforms (bijv. Bol en Amazon)
 • Youtube
 • Twitter
 • SnapChat
 • TikTok
 • Lokale marketing (maps, plaatsingen, etc.)
 • Review platforms
 • Tumblr
 • Zapier (marketing automation)
 • Google (Search Engine Optimization / Search Engine Advertising)
 • En de lijst gaat nog verder.

5 redenen voor digitale marketing leren.

 1. Digitale marketing leren bespaart kosten.
 2. Digital marketing kennis voorkomt dure fouten.
 3. Jij en je medewerkers kennen jouw bedrijf het best.
 4. Zelf de controle houden.
 5. Weet waar je op moet letten bij uitbesteding.

5 redenen voor digital marketing uitbesteden.

 1. Je hebt (te) weinig tijd voor digital marketing.
 2. Je wilt geen (fulltime) digitale marketeer in loondienst.
 3. Een marketing specialist haalt het meest uit jouw budget.
 4. Je hebt geen zin in online marketing leren.
 5. Zekerheid over wat juiste investeringen zijn.

Hulp bij marketing van een

full service digital marketing bureau

Wij als digital marketing bureau, delen onze kennis in verschillende vormen. We zetten het voor je in, passen het toe samen met jou óf geven het je in de vorm van advies. Onze klanten maken gebruik van verschillende vormen. Welke past het best bij jouw situatie?

1. Digitale marketeer om advies vragen.

2. Online marketing cursus volgen en het zelf doen.

3. Digitale marketing hulp bij marketing.

4. Social media marketing of SEO pakketten.

5. Digitale marketing uitbesteden aan een digital marketing bureau.

1. Advies van een digitale marketeer.

Zelf een online marketing strategie aan het ontwikkelen? Een online marketeer helpt je de puntjes op de i te zetten. Nog in de beginfase van marketing? Een digitale marketeer adviseert je hoe je jouw marketing professioneel opzet.

2. Online marketing opleiding voor medewerkers of jezelf.

Met een online marketing opleiding leg je een stevige basis voor jezelf en/of je medewerkers. In de opleiding ontwikkelen we samen met de deelnemers een praktijkgerichte online marketingstrategie. De online marketing cursus is volledig afgestemd op de daadwerkelijke situatie. Na afloop zal de deelnemer zelfstandig de online marketing strategie uitvoeren.

3. Digitale marketing hulp (op afstand).

Digitale marketing hulp op afstand bestaat uit Zoom sessie (beeldbellen), waarin we maandelijks aan de slag gaan met jouw online succes te versterken. Dit doen we in de vorm van advies en hulp bij uitvoering. Waar nodig loggen we in op jouw computer terwijl je bezig bent. Jij laat ons het probleem zien en wij voorzien je van een oplossing. Of het nu gaat om een inbound marketing strategie ontwikkelen of hands-on een e-mail funnel instellen, wij helpen je. Zo blijft je marketing altijd up-to-date.

4. Social media marketing pakket of SEO abonnement.

Ben je al verder met je marketing? Dan weet je waarschijnlijk al wat het juiste sociale media kanaal voor jouw doelgroep. Dit kan zoekmachine optimalisatie zijn, maar bijv. ook een LinkedIn of Facebook content marketing plan + uitvoering. Wij ontwikkelen waar gewenst een strategie voor het social media kanaal, voor je SEO en voeren deze vervolgens (gedeeltelijk), evt. samen met jou, voor je uit.

5. Digital marketing volledig uitbesteden aan digital marketing bureau.

Geen zin, tijd of (nog) niet de juiste medewerker in dienst? Dan is je digital marketing uitbesteden aan een digital marketing bureau een goede oplossing. Bij ons kan je zowel jouw off- als online marketing volledig uitbesteden. Kies een marketingpakket naar wens. Voor een vast bedrag per maand realiseren we dan resultaat en koppelen dit aan je terug. 

{

“Ik leerde Marco via via kennen. Op mijn vraag: kun je met mij een website maken? Daar begon het avontuur. Hij gaf me tools en adviezen waar ik mee kon werken. Als ik het even niet meer wist.. Belde ik Marco op, samen hebben we nu mijn website gelanceerd. Top samenwerking! Een aanrader deze man!!”

5
de maandelijkse marketeer testimonial
Janetta Weijer
Holistisch energetisch therapeute
{

“Zoveel complimenten van klanten had ik niet verwacht. Binnen 1u meer dan 100 likes bij de lancering van mijn webshop. Alleen maar complimenten over het design en nog belangrijker ook direct de eerste bestellingen.”

5
de maandelijkse marketeer testimonial
Joyce van Tilborg
Webshop & Opleidingen
{

“De maandelijkse marketeer “houdt een vinger aan de pols” bij een aantal van mijn bedrijven. Hij heeft een zeer flexibele houding, schakelt makkelijk tussen strategisch en operationeel niveau – en tussen advies en uitvoering.”

5
De maandelijkse marketeer testimonial
E. Edelbroek
Serial entrepreneur & spreker

Weet je al wat je wilt doen? Of juist nog niet? Plan vandaag nog jouw half uur gratis online marketing advies. Het is geheel vrijblijvend. Na afloop weet je gegarandeerd wat de beste opties zijn voor jouw situatie.