juni 10, 2024

Voordelen SEO; verbeter je zichtbaarheid in zoekmachines

Voordelen van SEO: Verbeter je online zichtbaarheid

Article Image“Waar sta ik op Google?” Deze vraag horen we vaak van bedrijven die op het punt staan om te starten met Zoekmachine-optimalisatie. Logisch ook. Want op een nummer 1 tot 3 plek staan in de zoekresultaten van zoekmachines is een van de belangrijkste voordelen van SEO (Search Engine Optimization). Hoe beter jij vindbaar bent op relevante termen, hoe groter je online succes is als bedrijf. Door gebruik te maken van SEO-strategieën, content creatie en zoekmachine optimalisatie, kunnen bedrijven (B2B / B2C) en individuen (freelance / ZZP) aanzienlijk hun zichtbaarheid vergroten op veel gebruikte zoekplatformen zoals Google, Bing en Youtube. Deze toenemende zichtbaarheid zorgt voor meer verkeer naar een website, maar het helpt bedrijven ook bij het opbouwen van geloofwaardigheid en betrouwbaarheid binnen hun markt. Door goed te begrijpen hoe SEO werkt of door het uit te besteden, behalen bedrijven het maximale voordeel uit de optimalisatie voor zoekmachines.

In dit artikel ga ik in op de voordelen van SEO, waarbij ik inzichten geef over hoe zoekmachineoptimalisatie het mogelijk maakt voor websites om hoger in de resultatenlijst van zoekmachines te verschijnen. Ook licht ik toe hoe kosten- en tijdsefficiëntie van SEO die hiermee gemoeid is. Verder ga ik in op de verbeterde gebruikerservaring en het toenemende belang van websitebetrouwbaarheid (ofwel E-A-T (Expertise Authority Trust)). E-A-T is namelijk belangrijk om het vertrouwen te winnen van zowel bezoekers als zoekmachines. Na dit artikel kan jij een weloverwogen keuze maken doordat jij de voordelen en nadelen van SEO kent.

Tip: Op zoek naar zekerheid of SEO met garantie? Wij laten bij onze intake direct gratis een keyword van je stijgen binnen de zoekresultaten.

Weet je nog niet zo goed wat zoekmachine-optimalisatie inhoud? Lees dan eerst de volgende alinea.

Wat is SEO (Search Engine Optimization)?

SEO is het proces van het optimaliseren van een website om hogere posities te verkrijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing. Search Engine Optimization (SEO) houdt in dat de website zo wordt aangepast dat deze beter aansluit op de factoren die zoekmachines gebruiken om de relevantie en kwaliteit van een pagina te beoordelen. Hierbij speelt de inhoud van de website een belangrijke rol, maar ook technische aspecten en signalen van andere websites (backlinks of referenties) zijn belangrijk. Het doel van SEO is om meer relevante bezoekers naar een website te trekken zonder directe kosten per klik. Daarin verschilt het dus van zoekmachine-adverteren (SEA) ofwel Search Engine Advertising. Dit maakt SEO een duurzame strategie voor het verhogen van online zichtbaarheid en het aantrekken van potentieel geïnteresseerde gebruikers voor een product of dienst. SEO kan zowel ingezet worden voor B2B als voor B2C marketen omdat zeker 90-95% van de mensen online naar producten of diensten zoeken.

Er is een uitzondering op de regel. Zo wordt er doorgaans niet gezocht naar nieuwe of innovatieve producten of diensten die nog niet bekend zijn. Er zijn ook producten of diensten waar niet of nauwelijks naar gezocht wordt. Een kort zoekwoordenonderzoek wijst meestal zo uit of er voldoende potentie (zoekvolume) is om in te zetten op het optimaliseren van je website of webshop.

Voordelen van SEO

Dit zijn de 5 voordelen van een investering in SEO voor je website of webshop: 

1. Meer verkeer en zichtbaarheid

SEO optimaliseert websites om beter gevonden te worden in zoekmachines ofwel zoekmachine-optimalisatie vergroot je zichtbaarheid in de zoekresultaten pagina (SERP). Deze zichtbaarheid in de Search Engine Results Page is belangrijk voor duurzame groei. Omdat zoekers een probleem willen oplossen of al de intentie hebben om een product te kopen of dienst af te nemen, geeft SEO de hoogste ROI van alle marketingkanalen. Omdat je zelf aan SEO kan bijdragen zijn er over het algemeen weinig tot geen budgetbeperkingen. Door je te richten op longtail zoekwoorden (ofwel specifiekere zoektermen), trek je door SEO makkelijker relevanter verkeer aan. Dat komt omdat de concurrentie voor deze termen doorgaans lager is. Omdat de zoekopdrachten bij long-tail zoekwoorden specifieker is ook de click-through rate (CTR) vaak hoger en de kosten om te ranken lager.

1.1 Hoe genereert SEO meer verkeer?

Door het optimaliseren voor specifieke zoekwoorden die aansluiten bij de zoekintenties van de doelgroep, leidt SEO gericht verkeer (potentiële klanten) naar de website. Hoe relevanter de zoekwoorden zijn waarvoor je optimaliseert, hoe hoger de kans op conversies is. Pagina’s die hoog scoren in zoekresultaten trekken continu bezoekers, dat heeft natuurlijk een langdurig voordeel.

1.2. Voordelen van verhoogde online zichtbaarheid

Een sterke online aanwezigheid verbetert de merkherkenning en vergroot daarmee de autoriteit van je bedrijf. Hoger ranken in zoekresultaten versterkt jouw concurrentiepositie. Tegelijkertijd ondersteunt het ook je andere marketingkanalen, tenminste, wanneer je via jouw website linkt naar je social media en vanuit die kanalen weer naar je website. Zo ontstaat er synergie in je online marketing. Dat leidt tot een algehele verbetering van de zichtbaarheid en branding van je bedrijf.

2. Efficiënter qua tijd en kosten

2.1. Langdurige voordelen van SEO

SEO staat bekend om zijn duurzaamheid en kostenefficiëntie. Wanneer je eenmaal bovenaan staat in de Organische zoekresultaten (ofwel de posities van onbetaalde zoekresultaten), blijft SEO waarde leveren zonder doorlopende kosten. Dat is precies het tegenovergestelde van SEA of andere betaalde advertenties, zij zijn namelijk afhankelijk van voortdurende financiële investeringen. Stop je ermee? Dan stopt ook direct het resultaat. Bij SEO kan het resultaat zelfs na het stoppen nog maandenlang toenemen. Door de nadruk te leggen op kwalitatieve content en een sterke site-architectuur, blijft de website verkeer aantrekken en verbeteren in ranking, zelfs zonder actieve interventie en nieuwe SEO content creatie. Daarom geeft voor langere tijd werken aan zoekmachineoptimalisatie een sneeuwbaleffect waarbij de voordelen van SEO toenemen naarmate de tijd vordert.

2.2. Kostenbesparing vergeleken met advertenties

Vergeleken met traditionele en digitale betaalde advertenties, biedt SEO een aanzienlijke kostenbesparing. Doordat je niet betaalt voor elke klik, zoals bij Pay-Per-Click (PPC) advertenties, kunnen de uitgaven drastisch verminderd worden terwijl de zichtbaarheid en het bereik van je website groeien. Dit maakt SEO een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun marketingbudget efficiënt willen inzetten en op zoek zijn naar een hoge return on investment.

3. Betere gebruikerservaring en grotere betrouwbaarheid

Een uitstekende gebruikerservaring (UX) is belangrijk voor de SEO-prestaties van een website, hier wordt dus ook actief aan gewerkt tijdens een SEO-traject of SEO campagne. Google en andere zoekmachines waarderen sites die een snelle, intuïtieve en responsieve gebruikerservaring bieden. Dit omvat aspecten zoals mobiele compatibiliteit, waarbij websites goed moeten functioneren op zowel desktops als mobiele apparaten. Een responsief ontwerp zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan verschillende schermformaten, wat essentieel is gezien de toename van mobiel internetgebruik. Sinds enkele jaren is dit zelfs zo standaard en belangrijk geworden dat er gesproken wordt van ‘mobile-first’ optimalisatie, ofwel het optimaliseren waarbij je rekening houdt dat het gros van de zoekers Googlen via hun mobiel in plaats van via een desktop (computer).

3.1 SEO en gebruikerservaring (UX)

Een van de andere voordelen van SEO is dat de integratie van SEO binnen UX leidt tot verbeterde zoekmachinerankings en een positievere interactie met de gebruiker. Door een focus op kwalitatieve inhoud, goede site-architectuur en snelle laadtijden, wordt niet alleen de zichtbaarheid in zoekmachines vergroot, maar verbetert ook de algemene gebruikerservaring. Dit verhoogt de kans op conversies en klantretentie.

4. Versterkt het merkvertrouwen en de geloofwaardigheid van bedrijven

Websites die hoog scoren in de zoekresultaten worden vaak gezien als betrouwbaarder. Vertrouwen zorgt op zijn beurt weer voor meer conversie. Het bieden van een veilige online omgeving, zoals het gebruik van HTTPS versterkt dit vertrouwen verder. Daarnaast draagt een goede gebruikerservaring bij aan het merkvertrouwen; gebruikers die positieve interacties hebben met een website zijn eerder geneigd terug te keren en de site aan te bevelen. Een website met allerlei foutjes erop breekt dit vertrouwen juist af.

5. Meer leads en omzet

Meer relevante bezoekers op je website zorgen voor meer contactaanvragen en uiteindelijk ook meer omzet.

SEO voordelen van verschillende soorten zoekmachine-optimalisaties

Let op want SEO is een containerbegrip voor alle SEO diensten die zich richten op het optimaliseren van de vindbaarheid van websites en webshops voor zoekmachines. SEO zorgt in algemene zin voor betere vindbaarheid, maar SEO kan refereren naar een van de onderstaande specifieke onderdelen van SEO. Uiteindelijk vergroten ze allemaal de zichtbaarheid, maar je hebt wel de specifieke vorm van SEO nodig die bij jouw bedrijf past om er voordeel van te hebben. Technische SEO heeft bijvoorbeeld als voordeel dat je crawlbudget optimaal gebruikt wordt, maar uiteindelijk betekent ook dat niet meer dan ‘betere zichtbaarheid in de zoekresultaten’, want er worden meer relevante pagina’s gecrawld. Het lokaal optimaliseren van een webshop kan bijvoorbeeld leiden tot slechts een klein publiek bereiken. Het optimaliseren van een lokale dienstverlener voor landelijke termen met reguliere SEO kan een ‘waste of budget’ zijn. Je kan het gros van de bereikte mensen namelijk toch niet bedienen. Vraag daarom vooraf altijd aan het SEO bureau wat het doel is en stem je verwachtingen af.

• Reguliere SEO: De verzamelnaam voor de meestvoorkomende optimalisaties die gericht op het optimaliseren van websites voor zoekmachines.
• E-commerce SEO: Verzamelnaam voor SEO optimalisatie van webshops.
• Internationale SEO: Verzamelnaam voor SEO optimalisaties voor internationale markten.
Linkbuilding: Het verkrijgen van links naar je website, dit kan middels citaties, gastbloggen, podcast, PR en tal van andere link-building strategieën.
• Technische SEO: Alle technische optimalisaties van een website of webshop gericht op de vindbaarheid verbeteren.
Lokale SEO: Optimalisaties met als doel beter vindbaar worden in een geografisch gebied zoals bijvoorbeeld een stad. Denk aan optimaliseren voor zoekopdrachten zoals: Autoverhuur Tilburg.
Onpage SEO: Richt zich specifiek op alle optimalisaties van een webpagina om deze beter vindbaar te maken.
• Offpage SEO: Alle optimalisatie die plaatsvinden buiten de website, maar wel het doel hebben om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Vaak wordt deze term verward met linkbuilding. Linkbuilding is echter een onderdeel van alle offpage SEO. Onder offpage SEO verstaan we echter meer dan linkbuilding. Denk hierbij aan het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf, reviews verzamelen, citatie- en reviewbeheer (listing management) en het optimaliseren van Social Media biografieën. Alle off-page SEO activiteiten dragen bij aan het optimaliseren voor signalen die je aan zoekmachines geeft met betrekking tot Expertise (Expertise), Autoriteit (Authority) en Betrouwbaarheid (Trust) te vergroten.
Bing SEO: zoekmachine optimalisatie specifiek gericht op betere rankings in Bing. De meeste mensen bedoelen met SEO ‘optimaliseren voor Google’ omdat het de grootste zoekmachine is. Echter kan je bijvoorbeeld ook optimaliseren voor platformen zoals Bol, Amazon, maar ook Pinterest en Instagram. Elk platform heeft een eigen soort zoekalgoritme er op het internet misschien wel duizenden of miljoenen algoritmes. De algoritmes worden werken op verschillende manieren en kijken dus ook op verschillende manieren naar signalen. Kortom ze verwerken informatie anders om te analyseren en te serveren. Dat is precies de reden waarom er een verschil zit tussen Bing, Amazon, Yandex, Baidu, BOL en Google SEO. Doe je het in de zoekresultaten van Google goed? Dan is dat dus nog geen garantie voor Bing (Zoekmachine van Microsoft). Omdat Google echter de grootste en meest gebruikte zoekmachine is, optimaliseren bedrijven en SEO-bureaus meestal voor die zoekmachine.
• Image Search SEO: Het optimaliseren van afbeeldingen om beter gevonden te worden met foto’s en illustraties. Dit is bijvoorbeeld handig voor shutterstock foto-aanbieders zoals fotografen, maar ook voor websites waar snippets met afbeeldingen een grote rol spelen.

Het voordeel van lokale SEO kan dus zijn dat je bovenaan staat in Google maps, het voordeel van E-commerce SEO kan bijvoorbeeld zijn dat jouw producten nog boven de reguliere zoekopdrachten getoond worden in een producten carroussel. Tot slot kan bijvoorbeeld linkbuilding SEO als voordeel hebben dat potentiële klanten je benaderen zonder dat ze ooit je website bezocht hebben.

Voordelen van SEO voor Lokale Bedrijven: Lokale zichtbaarheid is een must

Lokale SEO is een must voor bedrijven die zich richten op een specifiek geografisch gebied. Door optimalisatie voor lokale zoektermen, zoals “Autoverhuur Tilburg,” verhoog je je zichtbaarheid in Google Maps en lokale zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat je lokale doelgroep je gemakkelijk kan vinden en verhoogt de kans op conversies.

SEO Voordelen voor MKB Bedrijven: Efficiënt en effectief

Voor MKB bedrijven biedt SEO talloze voordelen. Door te investeren in zoekmachine-optimalisatie, vergroot je je online zichtbaarheid zonder de hoge kosten van advertenties. Dit leidt tot een duurzame strategie waarbij je niet alleen meer verkeer naar je website trekt, maar ook je merkherkenning en autoriteit versterkt.

SEO Voordelen voor Webshops: Verhoog het aantal online verkopen en vergroot je omzet

Webshops profiteren enorm van SEO door hoger te scoren in de zoekresultaten voor productgerelateerde zoektermen. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten jouw producten vinden en kopen. Het gebruik van longtail zoekwoorden zorgt bovendien voor relevanter verkeer en hogere conversieratio’s, wat direct bijdraagt aan je omzet.

Voordelen van SEO voor Kleine Bedrijven (KB): maximale ROI

SEO is een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën voor kleine bedrijven. Zonder beperkingen op het budget en met langdurige resultaten, biedt SEO een hoge return on investment. Door consistent te werken aan je zoekmachine-optimalisatie, zorg je ervoor dat je website blijft groeien in zichtbaarheid en bezoekersaantallen. Omdat veel KB’ers niet investeren in SEO biedt dat extra kansen wanneer jij het wél doet.

SEO Voordelen voor internationale markten: Bereik een wereldwijd publiek

Voor bedrijven die internationaal opereren, is internationale SEO niet weg te denken. Door je website te optimaliseren voor verschillende talen en regio’s, kun je een wereldwijd publiek bereiken. Dit vergroot niet alleen je marktbereik, maar versterkt ook je internationale merkherkenning en geloofwaardigheid.

Tip: Let bij het onderzoek op lokale nuances in het zoekgedrag, soms presteren andere teksten beter omdat het volk bijvoorbeeld prestigieuzer is ingesteld of juist conservatiever. 

Met deze strategieën kun je de voordelen van SEO ten volle benutten, ongeacht de grootte of aard van je bedrijf. Door te focussen op relevante zoekwoorden, gebruiksvriendelijke website-ontwerpen en kwalitatieve content, zorg je ervoor dat je hoger scoort in zoekmachines en meer relevante bezoekers aantrekt

Hoe kun je de voordelen van SEO vergroten?

Je hebt geïnvesteerd in SEO en volop bezoekers op je website. Nu hoef je alleen het meeste rendement uit je bezoekersaantallen te halen. Hoe? Door deze 8 tips toe te passen vergroot je de voordelen van SEO aanzienlijk:

1. Lanceer een nieuwsbrief.

Hoe doe je het? Schaf een mailprogramma zoals Aweber of Mailchimp aan. Lanceer nu een nieuwsbrief. Bied een whitepaper, e-book of checklist aan in ruil voor de inschrijving op jouw nieuwsbrief. “The money is in the list” zeggen ze weleens. Deze lijst met potentiële leads kan je middels complexe funnels of een simpele funnel met kortingsmails, makkelijker omzetten tot betalende klanten.

2. Gebruik een abandoned cart mail als webshop.

Als je als webshop zijnde meer bezoekers op je website hebt, dan betekent dat vaak ook meer bestellingen. Toch haakt er altijd een deel van de mensen om welke reden dan ook af bij het afrekenen. Door deze mensen een geautomatiseerd mailtje te sturen dat ze hun bestelling vergeten zijn, zet je alsnog veel niet-betalende potentiële klanten om in wél betalende bezoekers.

3. Zet bezoekers om in volgers op je social media kanalen. 

Social media zit in de marketingmix van de meeste bedrijven, deze socials zijn een ideale plek om bezoekers warm te houden. Je hoeft ze alleen naar deze kanalen te krijgen met bijvoorbeeld een leuke kortingsactie als ze lid worden. Bijvoorbeeld ‘volg ons op social media voor kortingsacties’. Je zorgt niet alleen voor dit soort functionele voordelen voor volgers, maar idealiter ook voor een sterke merkbeleving en betere binding met jouw bedrijf. Net als bij de mail kun je jouw volgers tegen een spotprijs bereiken. Het voordeel is dat deze mensen je website al een keer bezocht hebben, met social media laat je hun vertrouwen verder groeien om klant te worden en/of te blijven.

4. Verhuur advertentieruimte op je pagina’s aan andere bedrijven. 

Heb je veel bezoekers op je website? Dan kun je overwegen om advertentieruimte te verhuren aan andere bedrijven, bijvoorbeeld bedrijven uit een schouderniche. Zo kun je al snel weer een paar honderden of duizenden euro’s per maand bijverdienen.

5. Zet in op CRO en retentie.

Conversion Rate Optimization (CRO) is het verhogen van je conversie. Ofwel het optimaliseren voor een groter deel van je bezoekers om te zetten in betalende klanten. Dat betekent dus meer omzet en meer leads. Retentie is zorgen dat je van bezoekers terugkerende klanten maakt. Simpele manieren hiervoor zijn funnels met korting, coupons en het gebruik van een nieuwsbrief.

6. Spot nieuwe kansen in Google Search Console en Google analytics.

Een van de voordelen van SEO is dat er steeds meer bijkomende kansen ontstaan als je bezig bent met optimaliseren. Zo verschijnen er in je Search Console waarschijnlijk zoekwoorden die je nog niet had gevonden in andere SEO software. Let dus op dit soort pareltjes en verzilver deze kansen door voor de termen te optimaliseren. Via Google Analytics kan je analyseren hoe klanten zich bewegen door je website. Zo kan je bijvoorbeeld gerichter met interne links werken aan bezoekerspad richting de pagina’s die je het meeste opleveren.

7. Let op zaken die met SEO samenhangen.

Maak bijvoorbeeld je website gebruikersvriendelijk, zorg voor een goede hosting die veilig is en snelle laadtijden geeft, kies het juiste thema als je werkt met WordPress, Shopify, Wix of een ander CMS. Verzamel data op een nauwkeurigere manier door server side tracking. Maak meetbaar wat je wilt weten om de nodige inzichten voor CRO en SEO optimalisaties te realiseren. Zorg voor een mooi design (want het oog wil ook wat) en je kan er door psychologische truckjes de aandacht van klanten mee sturen naar de plek waar je wilt dat ze kijken. Zorg er middels webdevelopment voor dat wat je kan automatiseren op SEO gebied geautomatiseerd wordt, dat geeft in basis al meer succes, maar tegelijk ook meer tijd om te besteden aan andere optimalisaties. Vergeet de saai ‘techniek’ achter de website niet, zorg dat je minimaal een voldoende scoort voor de core web vitals test (laadtijden).

Tips: meer informatie en inspiratie nodig om de voordelen van SEO te vergroten? Neem eens vrijblijvend contact op. Je krijgt altijd een half uur gratis en vrijblijvend advies, zelfs als je al met een ander SEO bureau of marketingbureau werkt.

8. Optimaliseer voor een hogere ctr.

Begin je eenmaal met ranken? Zorg dan voor een hogere CTR. Dat betekent Click Through Ratio ofwel doorklikratio. Meer bezoekers die naar je website komen via de pagina’s waarmee je in de top 10 staat, maar ook meer bezoekers die méér pagina’s op je website bekijken. Hoe hoger de CTR, hoe groter de kans op een verkoop. Tegelijkertijd is het ook weer een signaal aan Google dat de kwaliteit van de content op je website goed is, want anders zou niemand doorklikken.Toch?

SEO voordelen en overwegingen samengevat

In dit artikel heb je gelezen hoe SEO helpt bij het verbeteren van je online zichtbaarheid en het vergroten van het verkeer naar websites. We hebben de nuances besproken die komen kijken bij het verbeteren van je SEO-strategie, welke niet alleen gericht is op zichtbaarheid, maar ook op het versterken van de geloofwaardigheid en het gebruikersvertrouwen door middel van verbeterde gebruikerservaringen.

Je weet nu dat er een belangrijke wisselwerking mogelijk is tussen SEO en andere online marketingactiviteiten, welke allemaal invloed hebben op je financiële rendement. Ook heb je gelezen wat de kosten- en tijdsefficiëntie is als gevolg van de langdurige voordelen van SEO. Je weet nu ook wat het voordeel van SEO is ten opzichte van betaalde advertenties met bijvoorbeeld Google Ads.

Al met al weet je nu precies wat de meerwaarde van SEO is en wat de voordelen voor verschillende soort bedrijven zijn die op een duurzame manier willen investeren in online marketing.

Zoals besproken vormt SEO een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een sterke online aanwezigheid.Het helpt bij je korte en lange termijn zakelijke doelstellingen, maar bij de laatste meer dan bij de eerste. Wil je juist op korte termijn snel resultaten zien? Dan kan je het beste SEO met SEA (Google Ads) of SMM (Social Media Marketing) combineren.

SEO heeft dus een significante invloed op het vergroten van de online zichtbaarheid en het aantrekken van kwalitatief hoogwaardig bezoekersverkeer. Daarom is het een niet te negeren onderdeel van elke digitale marketingstrategie van vrijwel ieder bedrijf. Zorg daarom dat je zeker een deel van marketingbudget voor SEO reserveert. Let op: het is belangrijk je SEO-strategieën continu te evalueren en te verfijnen, zeker na elke core-update van Google. Tot slot moet je ook goed weten welke vorm van SEO je kiest en of die jou het beste helpt bij het bereiken van je bedrijfsdoelen.

Veelgestelde vragen over de voordelen van SEO

 1. Waarom is het essentieel om online goed zichtbaar te zijn? Het verbeteren van je online zichtbaarheid is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat meer mensen je website of specifieke pagina’s vinden. Dit vergroot niet alleen je naamsbekendheid, maar stelt je ook in staat om in contact te komen met nieuwe potentiële klanten. Dat betekent dus meer omzet. Voor elke onderneming of organisatie is een goede online zichtbaarheid daarom van groot belang.
 2. Wat zijn de belangrijkste voordelen van SEO? SEO, of zoekmachine optimalisatie, biedt meerdere voordelen:
  • Er is geen beperking op het budget en het is op termijn een stuk goedkoper dan te adverteren.
  • Je bent ook vindbaar voor specifieke, langere zoekopdrachten (longtail zoekwoorden).
  • Het leidt tot een hogere klikfrequentie (CTR) bij long tail zoekwoorden.
  • De kosten zijn relatief laag.
  • Het trekt relevanter verkeer naar je website.
  • SEO is een duurzame strategie voor middellange termijn en de toekomst.
  • Zorgt voor meer leads en omzet.
  • Voorkomt een handmatige Google Penalty (lagere rankings krijgen door de richtlijnen van Google niet goed te volgen) .
 3. Wat is het belang van het verbeteren van SEO? Het verbeteren van SEO helpt je website om hoger te scoren in Google en andere zoekmachines. Dit resulteert in betere zichtbaarheid, waardoor meer bezoekers en potentiële klanten worden aangetrokken naar je site.
 4. Wat zijn de opbrengsten van effectieve SEO? Effectieve SEO zorgt voor een toename in relevante bezoekers op je website, wat de kans op conversies en uiteindelijk omzetverhoging verhoogt. SEO verbetert de organische vindbaarheid in zoekmachines, wat leidt tot een verandering in de stroom van klanten naar je site.

Vandaag of morgen nog even bellen over de kansen en voordelen van SEO?

Wil je beginnen met SEO uitbesteden? Dat kan! We leggen je niet alleen de voordelen van SEO, maar ook de beperkingen en nieuwste ontwikkelingen met alle liefde uit. SEO is dan ook onze passie! Dagelijks kan je het beste bellen tussen 15:00 en 18:00 als je direct iemand wilt spreken voor meer informatie. Komt dat niet uit? Stuur een mail en we nemen z.s.m. contact met je op. Wij snappen dat je op zoek bent naar zekerheid. Daarom laten we je voor we samenwerken graag zien hoe snel we een keyword voor je laten stijgen. Dat wekt vertrouwen – en vertrouwen is nodig voor een goede samenwerking vinden wij. Jij ook?

Maak je netwerk blij, deel mij!

TAGS:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *